„S ubývajícím časem jsem čím dál více věřila, že naši dosáhnou na remízu. Kluci zápas odmakali, hráli na hranici svých možností. Dostat gól v tři minuty před koncem, to ale strašně bolí," říká Hana Daridová, maminka našeho reprezentačního záložníka, který se v nastaveném čase dostal do velké šance, jenže španělský brankář De Gea jeho ostrou ránu zneškodnil.

„Když gólman Láďovu střelu vyrazil, měla jsem slzy v očích. Škoda, že se balon nedostal k Lafatovi, který byl volný a mohl míč poslat do sítě," všimla si Hana Daridová.

Slzy na krajíčku měl po utkání i její syn. „Měl jsem balon mezi nohama, takže se mi nestřílelo úplně nejlíp, možná jsem to mohl dát trochu více k tyči," prohlásil po skončení prvního zápasu ve skupině do televizních kamer Vladimír Darida.

Opakované televizní záběry ale prokázaly, že odchovanec Viktorie a v současné době záložník Herthy Berlín jinou volbu neměl. Pokud by zamířil jinak, balon by nejspíš srazil některý ze tří bránících španělských hráčů.

„Napsala jsem Ládíkovi esemesku, že lépe to trefit nemohl. A aby nevěšeli hlavu, že jsou před nimi ještě dva zápasy," vypráví maminka našeho reprezentant, která zápas sledovala doma v Plzni u televize.

A stejné bude i při zápasech s Chorvatskem a Tureckem. „Když mám být upřímná, Láďa si nepřál, abych vzhledem k bezpečnostní situaci do Francie odcestovala. Chce se stoprocentně soustředit na svoji práci a nemít obavy 
z toho, aby se mi případně něco nestalo," vysvětluje fanynka Viktorie Plzeň.

„I když Láďa odešel do zahraničí, Viktorce dál fandím. Chodíme s kamarádkou Hankou Klečkovu a nevynecháme jediný zápas Viktorky," říká Hana Daridová.

Kromě velkého nasazení celého týmu ocenila Hana Daridová, která v pondělí držela palce Vláďovi i s jeho staršími sestrami Lucií a Petrou, také výkony jednotlivců. „Dobře hrál Tomáš Rosický i stopeři Tomáš Sivok a Roman Hubník. A skvělý byl Petr Čech, který držel naše naděje na remízu do samého závěru zápasu," vyzdvihla výkon rodáka z Plzně.

Nelíbil se jí naopak výkon polského rozhodčího Marciniaka. „Neodpískal tři jasné fauly na Tomáše Rosického a v první půli pustil Španěly do velké šance, které předcházel ofsajd. Španělé měli v zápase velkou převahu a něco takového určitě nepotřebovali. A žlutá karta na Limbu (David Limberský) také neměla být," zlobí se bývalá výborná sportovní gymnastka, která za svobodna nosila příjmení Kuralová. Pochází z fotbalové rodiny – její dědeček byl správcem na stadionu Dynama ZČE Plzeň, otec ve stejném klubu hrál i trénoval a výborným fotbalistou byl i její bratr Václav.