"Ve směru z Rozvadova na Prahu blokuje převrácený kamion celý koridor. Jedná se kamion, který vezl zeleninu. Při dopravní nehodě došlo k úniku přibližně dvou set litrů nafty. Hasiči zamezili dalšímu úniku nafty, místo zasypali sorbentem. Aby se nafta nedostala do svodů u dálnice, udělaly se na krajích hrázky. Další nafta unikla i z přívěsu kamionu, jelikož měl kvůli přepravovanému nákladu své vlastní chlazení. Aktuálně by již měli na místě působit zaměstnanci Ředitelství silnic a dálnic," řekl mluvčí Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje Petr Poncar.

Podle dalších informací mělo dojít ke zranění jednoho z řidičů. "Cizí státní příslušník utrpěl úraz hlavy a odmítal naši péči a transport do zdravotnického zařízení. Využil svého práva a lékaři podepsal reverz," uvedl mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha.

Podle výsledků vyšetřování Policie České republiky byla nejspíše na vině nepozornost řidiče nákladní soupravy. "Řidič narozený v roce 1972 se zřejmě plně nevěnoval řízení, čímž došlo k převrácení kamionu. Po nehodě zůstala nákladní souprava ležet přes oba jízdní pruhy dálnice," popsala ranní nehodu mluvčí Policie České republiky Markéta Fialová. Jak dále dodala, test na alkohol byl u řidiče negativní.

I přesto, že dálnice D5 směrem na Plzeň na chvíli otevřela, momentálně by měla být vzhledem k úklidovým pracím opět uzavřena. Řidiči proto musí volit objížďku přes Benešovice a Stříbro. Uzavírka by měla trvat do 14 hodin.

Ilustrační snímek
Motorkář narazil v Sytně do betonového hrazení, na místě zemřel