Státní zástupce Jakub Kubias ho obžaloval z trestného činu pokus o vraždu a porušování domovní svobody. Popielovi tak hrozí až 18 let za mřížemi.

Podle výpovědí svědků Popiel ono prosincové odpoledne popíjel s dvěma dalšími obyvatelkami ubytovny. Po několika hodinách pití piva a rumu s kolou došlo mezi Popielem a jednou z žen k hádce. Při ní Polák zničil dveře od jejich sdíleného pokoje. Ta požádala o opravu dveří právě Stanislava V, Popielova kolegu z práce. „Chvíli byl klid, ale pak jsem slyšel, že hádka pokračuje. Žena znovu přišla ke mně a žádala mě, abych Popiela uklidnil,“ líčí Stanislav V. To už napadený muž obžalovaného okřikl kvůli jeho hlučnosti a odešel na pokoj.

Na chvíli se situace uklidnila. Když ale žena přiběhla potřetí, Stanislav Z. Popiela přitlačil na postel a opět odešel. Popiel po chvíli vtrhl na mužův pokoj s lahví od piva v jedné ruce a nožem v druhé a na Stanislava V. se vrhl. „Ucítil jsem, jako kdyby mi dal třikrát pěstí do břicha. Nevěnoval jsem tomu pozornost,“ popisuje Stanislav V. Naštěstí se mu podařilo útočníka přemoci, povalit ho na zem a vyrazit mu z rukou zbraně.
Až tehdy si všiml, že silně krvácí z břicha. To už cítil, jak následky zranění slábne. Podařilo se mu ale ještě vyběhnout z pokoje a tam Popiela zamknout. To naštěstí už žena zavolala policii, která na místo dorazila a zajistila situaci.

Stanislav Z. skončil v nemocnici s třemi bodnými ranami. Obžalovaný si incident nepamatuje. Hlavní líčení pokračuje dalšími výslechy.

Ilustrační foto.
Vrah z Plzně dopaden. Je jím 28letý Čech