„Je to nejdelší zmijovitý had, může dorůst délky až 3,5 metru. Obývá podrost deštného pralesa v Jižní a Střední Americe. Kvůli ztrátě biotopů se řadí mezi ohrožené a vzácné druhy,“ sdělil mluvčí zoo Martin Vobruba. Křovináře němé chová v současné době šest institucí v Evropě, prvně byli rozmnoženi v dánské zoo. „Jde o dosud největší chovatelský úspěch v expozici Království jedu. Mláďata jsou prozatím umístěna v zákulisí expozice.