V šestnácti městech a obcích Plzeňského kraje bude od ledna možné žádat o Plzeňskou kartu, vyzvedávat ji i nabíjet. Cestující ve veřejné dopravě budou doklad za 170 korun potřebovat k čerpání slev, jež Plzeňský kraj od Nového roku zavede.

Seznam nových výdejních míst v pátek zveřejnil Plzeňský organizátor veřejné dopravy POVED.
„Jsme si vědomi, že obce a města mají své práce dost a velmi si ceníme toho, že většina oslovených s návrhem souhlasila a budou sbírat žádosti o vydání Plzeňské karty, karty vydávat a nahrávat požadované slevy. Občané tak nebudou muset jezdit až do Plzně,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Ilustrační foto.
Byty opravené na míru jdou na odbyt

V Rokycanech, Bezdružicích, Manětíně už jsou podle Čížka místa připravena ke spuštění, další se chystají.

Sjednocené slevy budou platit v autobusech i ve vlacích. Pro žáky 75 %, pro studenty 50 % stejně jako pro matky na mateřské, seniory, držitele Janského plakety a válečné veterány.

Slevy podle toho, na které budou mít nárok, nahrají zákazníkům na Plzeňské karty právě na výdejních místech. „Jaká potvrzení budou potřebovat k jednotlivým slevám, se dozvědí z informačních materiálů nebo z našeho webu,“ dodala za POVED ředitelka Zdeňka Kmochová. 

Výdejní místaPlzeň +
Rokycany, Bezdružice, Manětín, Kralovice, Klatovy, Bělá nad Radbuzou, Zbiroh, Stříbro, Tachov, Domažlice, Horšovský Týn, Nepomuk, Horažďovice, Sušice, Kašperské Hory, Železná Ruda
zdroj: POVED

Ilustrační foto
Miliardový obchod potvrzen. Plzeňskou Škodu koupila Kellnerova PPF