Před prázdnými tribunami muselo Fenerbahce odehrát už utkání s Bate Borisov, příznivci tureckého vicemistra si však našli způsob, jak narušit průběh utkání. Pomocí balónků a padáčků se fanouškům podařilo dostat pyrotechniku z okolí stadionu až na hrací plochu.

Za nepřístojnosti během utkání s běloruským týmem dostal jeden z nejslavnějších tureckých týmů pokutu 60.000 eur (1,53 milionu korun) a dvouletou podmínku. Při následujícím podobném prohřešku během této lhůty bude Fenerbahce automaticky vyloučeno z evropských pohárů.

Osmifinálový souboj začne ve čtvrtek 7. března utkáním v Doosan Areně. O týden později se oba týmy střetnou před prázdnými tribunami stadionu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu. „Je to pro nás nová informace, kterou se nyní intenzivně zabýváme. Neřešíme v tuto chvíli sportovní stránku věci, ale situaci našich fanoušků a obchodních partnerů, kteří již v mnoha případech mají zakoupeny letenky či zájezdy. Budeme se snažit v co nejkratším čase zjistit veškeré informace, které se k tomuto opatření Disciplinární komise UEFA váží," komentuje nastalou situaci generální manažer Viktorie Adolf Šádek. Podobně jako do Neapole nebo Madridu se za Viktorií chystala početná skupina věrných příznivců. „Opatření se bude s největší pravděpodobností týkat také fanoušků Viktorie, na konečné stanovisko oficiálních míst však zatím čekáme. Pokud se tento náš předpoklad potvrdí, zajistíme našim příznivcům samozřejmě možnost sledovat utkání přímo v Plzni. Nicméně prioritou pro nás nyní bude vyřešení organizace výjezdu a situace těch, kteří již podnikli kroky k cestě do Istanbulu," vypočítává úkoly spojené s rozhodnutím Evropské fotbalové asociace Šádek.