Soutěž bude otevřená, jednofázová. Zájemci mohou podávat své návrhy do 21. února 2022, poté se jimi bude zabývat odborná porota. Nový bazén vyjde zhruba na 250 až 300 milionů korun. Uspořádání architektonické soutěže schválili zastupitelé.

„Předmětem soutěže je návrh novostavby plaveckého bazénu v lokalitě Borská pole na pozemku, který je v majetku města Plzně. Naším záměrem je, aby ho tvořila bazénová multifunkční a relaxační plavecká hala s venkovními bazény, sportovišti a rekreační plochou,“ přiblížil technický náměstek primátora Pavel Šindelář.

Podle Šindeláře se jedná o významnou veřejnou stavbu v exponovaném místě, proto bylo logické uspořádat otevřenou architektonickou soutěž. „Ta dává možnost srovnání různorodých návrhů po všech stránkách projektu. Předpokládané ceny a odměny jsou v hodnotě 3 milionů korun. Těšíme se tak na pestré návrhy, ze kterých pak odborná porota vybere ty nejúspěšnější, kteří splní soutěžní podmínky, zadání,“ dodal technický náměstek.

Pozemek se nachází v těsné blízkosti objektu výzkumného centra NTIS Západočeské univerzity v Plzni u zastávky tramvaje. Poslední slovo bude mít opět zastupitelstvo, které bude rozhodovat o výsledcích. „Poté bude zorganizována veřejná prezentace všech návrhů,“ dodala Irena Vostracká, ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Tmu v Plzni zaženou inteligentní lampy. Ušetří energii a zvýší bezpečnost.
Tmu v Plzni zaženou inteligentní lampy. Ušetří energii a zvýší bezpečnost