Na zuboženého a bezmocného psa, který byl podchlazený a ležel zřejmě několik dní v mrazech u břehu rybníka, upozornili kolemjdoucí. Ihned se ho ujali pracovníci tachovského psího útulku. Stav psa byl velmi vážný. Na veterinární klinice mu zpočátku nemohli ani naměřit teplotu a při vyšetření bylo zjištěno, že pes byl velmi týrán a podvyživený.

Radovánek se rychle zotavuje.Zdroj: Útulek U Šmudliny

Dostal jméno Radovánek a čekalo se, zda přežije noc a začne nabírat síly. Dnes už můžeme říci, že Radovánek utekl hrobníkovi z lopaty. „První noc byla rozhodující, a tím, že ji přežil, jsme už měli naději. Začal pít, postupně i žrát. Ale pak nás vyděsila krev v moči. Ovšem, antibiotika zabrala, takže Radovánek už začíná být pěkný, čilý pejsek. Za týden se naučil chodit na vodítku, přibral jedno kilo, je bez teplot, bez zánětu močových cest, desítky ran se mu hojí. Prostě, utekl zubaté a šel za světlem. Momentálně se o něj stará kolegyně Lenka, u které má luxusní péči,“ uvedla provozovatelka tachovského útulku U Šmudliny Gabriela Jägerová.

Radovánek se rychle zotavuje.Zdroj: Útulek U Šmudliny

Radovánek měl zpočátku velký problém vůbec vyjít ven, aby vykonal potřebu, proto bylo v domácí péči stále co uklízet. Ale pomalu si zvyká a až se plně uzdraví, bude hledat stálou rodinu. „Je to největší bojovník, jakého jsem zatím poznala. Je nám ctí se o něj starat, ty jeho upřímné a bázlivé oči jsou něco nepopsatelného,“ dodala Jägerová, která plánovala podat kvůli týrání psa trestní oznámení na neznámého majitele.

Martina Sihelská 

Poslední kalendáře Tachov mobilem jsou k zakoupení v prodejně počítačů L7.
Kalendáře tachovských fotografů pomohly hospici