S agresivním a silně opilým jedincem se museli v pátek večer na Americké třídě u pomníku Díky, Ameriko! vypořádat záchranáři a také policisté.

"Na místo jsme byli vysláni k muži, který měl upadnout na zem a udeřit se do hlavy. Po našem příjezdu byl značně opilý a navíc začal být agresivní," popsal začátek situace tiskový mluvčí Martin Brejcha, který byl jako řidič sanitky k případu vyslán. "Nejprve nám muž začal vyhrožovat násilím a poté i fyzickou likvidací. Navíc odmítal jakoukoli pomoc a vyšetření," pospal Brejcha.

Defibrilátor putuje na revizi

Agresor se uklidnil až poté, co na místo po pár minutách dorazila policie. Po příjezdu k Fakultní nemocnici Plzeň, kam záchranáře v sanitce doprovodili i policisté, se ovšem situace opět vyhrotila. "Muž začal být opět agresivní a úderem pěstí poničil displej u defibrilátoru. Přístoj sice zůstal funkční, na místo ale dorazil inspektor provozu, který událost a škodu zadokumentoval. Defibrilátor poputuje k revizi," dodal Brejcha.

Podle policejní mluvčí Martiny Korandové nedošlo k žádnému fyzickému napadení. Opilec, jemuž policisté dechovou zkouškou naměřili přes tři promile, tak nakonec skončil na záchytce.