Na šest let do věznice s ostrahou poslal ve středu Krajský soud v Plzni pětatřicetiletého Ivana B. ze Slovenska. Muže, který dlouhodobě žije v Plzni, potrestal za to, že sexuálně obtěžoval svou jedenáctiletou dceru a čtyřletého syna.

Ivan B. svou dceru obtěžoval od loňského ledna do loňského září. „Osahával ji na hýždích a stehnech. Říkal jí, že ji připraví o panenství," uvedl státní zástupce Martin Rykl. Otec své dceři též nabízel, že se může stát jeho milenkou. Pokud by se však o něčem zmínila matce, hrozil jí zabitím, dokonce jí ukazoval nůž.

Kromě obtěžování dcery kladla muži obžaloba za vinu též osahávání malého syna. Muž dítěti jednou rukou hladil penis a druhou přitom masturboval. Vše přerušila dnes již bývalá manželka Ivana B., která vešla do místnosti. K této události došlo na začátku loňského září a vše poté nabralo rychlý spád.

S tím, že ji osahával, totiž přišla i dcera, která do té doby o všem mlčela. „Psycholožka vyloučila, že by si to dívka vymyslela," uvedla předsedkyně senátu Ivana Růžičková. „Vyšlo najevo, že obžalovaný využil každé příležitosti, aby ji osahával nebo ji sledoval při hygieně," doplnila.

Zarážející ovšem je, že znalci u muže nezjistili sexuální deviaci. „Žádnou nemá. Svůj zájem ovšem zaměřuje na mladé až adolescentní dívky," uvedla soudkyně. Muž je však lehce mentálně retardovaný.

Ivan B. se před soudem 
k obtěžování svých dětí doznal. „Mně je to všechno strašně líto. To, co je uvedeno v obžalobě, je pravda. Už se to nedá vrátit. Je mi líto dcery, syna i jejich matky," pronesl Ivan B. V jednací síni zaznělo i to, že dcera jej vzrušovala a měl na ni chuť.

Rozhodnutí není pravomocné. Obžalovaný i státní zástupce si ponechali lhůty pro podání odvolání.