Od brzkého úterního rána se před ČEZ Arenou v Plzni tvořily fronty na lístky na finále play-off. Fronty dosáhly délky přes 200 metrů a počtu tisíců lidí. Již před polednem je však jisté, že na každého se nedostane.

"Stojím ve frontě od osmi hodin a došla jsem od kasina k fanshopu, proslýchá se, že zbývá pouze 500 lístků, takže tady stojím už jen ze zvědavosti, kdy bude vyprodáno," řekla v 10:30 jedna z fanynek.

Další měla ale štěstí a lístky, které šla koupit svému synovi, už má. "Čekala jsem na otevření pokladen asi od půl dvanácté," odpověděla na dotaz, jak dlouho před stadionem je. Seděla spokojeně na stoličce a četla si noviny.

Jiní fanoušci čekali na své lístky od půl třetí v noci, i ti se dočkali.

Někteří zvolili odlišný přístup, postavili se k pokladně a snažili se přemluvit právě odcházející majitele lístků k odprodeji. Podobně uspěl i Jirka z Domažlic. "Podařilo se mi přemluvit jednoho z fanoušků a koupil jsem od něj lístek na stání za dvě stovky," radoval se Jirka.

Před stadionem už údajně jsou také spekulanti nabízející lístky za několikanásobnou cenu.

Po jedenácté hodině pokladní oznámila, že lístky na sezení jsou na sobotní i nedělní zápas vyprodané, zbývají tedy jen na stání. Před jednou hodinou odpoledne byl prodán poslední lístek celého volného prodeje. Jedinou nadějí tak zbývají lístky, které jsou blokovány pro majitele permanentek.

"Je to hrozný, čekal sjem tady čtyři hodiny a nakonec nemám nic," řekl fanoušek Luboš Němec, který v době prodání posledního lístku byl před pokladnou třetí v řadě.