Jedno lehčí zranění si vyžádal střet vlaku a autobusu, k němuž došlo v úterý před šestou hodinou ráno na železničním přejezdu u Lužan na jižním Plzeňsku. Při nehodě byla zraněna 58letá žena, která byla jedinou cestující v autobusu. Ve vlaku, v němž jelo podle policejní mluvčí Martiny Korandové celkem 27 lidí, nikdo zraněn nebyl.

Nehoda se stala mezi Lužany a Borovy. "Vlak se s autobusem střetl na železničním přejezdu, který je zabezpečný pouze světelnou signalizací bez závor," sdělil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že příčina nehody ja zatím neznámá.

Podle policejní mluvčí Martiny Korandové probíhají v Lužanech u železničního přejezdu opravy na silnici a při nehodě zřejmě hrála roli krátká vzdálenost mezi kolejemi a místem, kde k opravám dochází. "Řidič autobusu přejel koleje, ale zadní částí vozu na nich zůstal stát a nemohl jet dál. Následně došlo ke střetu s vlakem," sdělila Korandová s tím, že řidič autobusu nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu. 

Na železniční trati z Plzně do Železné Rudy byl na několik hodin přerušen provoz, cestující z nabouraného vlaku využili náhradní autobusovou dopravu.