K vážné nehodě došlo nedaleko konečné tramvají. Podle informací z místa autobus v době střetu odbočoval přes tramvajové koleje z Klatovské třídy na Borská pole, zatímco tramvaj mířila na konečnou. "Nehoda byla oznámena ve 13:19 hodin. U 66letého řídiče autobusu i u 56leté řidičky tramvaje policisté provedli dechovou zkoušku s negativním výsledkem," uvedla přímo na místě nehody policejní mluvčí Hana Štefflová. Jak přesně k nehodě došlo, je podle ní předmětem dalšího šetření.

Při střetu se zranilo celkem 17 lidí. Zraněné pasažéry rozvezli záchranáři do nemocnic v Plzni. "Jeden vážně zraněný byl transportován na urgentní příjem fakultní nemocnice, další jsme převáželi s méně závažnými zraněními," uvedl mluvčí krajské záchranné služby Martin Brejcha. Zraněný mladík cestoval v nabouraném autobuse. "Všichni pacienti jsou při vědomí a žádný z nich není bezprostředně ohrožen na životě," dodal. Jednu těhotnou ženu sanitka odvezla na gynekologickou kliniku.

Škoda je půl milionu korun

Nehodou se zabývá také Drážní inspekce. "Předběžné škody byly na místě vyčísleny na 500 tisíc korun. Škoda na tramvaji byla odhadnuta na 200 tisíc a na trolejbusu na 300 tisíc korun," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal s tím, že příčina nehody se nadále zjišťuje. "Budou probíhat výpovědi řidičů a případně dalších svědků," dodal Deníku Drápal.

Doprava na řušné křižovatce zkolabovala a zhruba hodinu byla kyvadlově řízena hasiči. Kromě toho hasiči podle tiskové mluvčí Pavly Jakoubkové zabezpečili místo nehody a odstraňují následky střetu. Nabouraná tramvaj byla odtažena na konečnou.

Zhruba hodinu místem nejezdily tramvajové spoje č. 3 a 4. Kolem půl třetí hodiny byl podle informací PMDP provoz částečně obnoven.