Kdyně – V průběhu čtvrtečního odpoledne došlo k pokusu o přepadení pobočky Komerční banky ve Kdyni, jejíž působení zde paradoxně posledním březnovým dnem definitivně skončí. „Když jsem před chvílí projížděla rušnou Kdyní, kolem kdyňské radnice, viděla jsem, že kolem banky je popruh Policie ČR. Je tady docela šrumec na Kdyňsku. Před bankou jsem zahlédla stát policistku a nevím, zda jsem viděla správně, ale zdálo se mi, že něco hledala v popelnici. Jeden policejní vůz odtud předchvílí odjel, žádná další auta zde nejsou,“ informovala krátce po čtvrteční čtrnácté hodině redakci Domažlického deníku svědkyně události Andrea Jandečková.

Na první dojem se zdálo, že policie zasahuje v budově radnice. Neprodleně jsme tedy kontaktovali vedení kdyňské radnice. „Já jsem nyní v Plzni. Když jsem odjížděl od radnice, tak jsem viděl policejní pásky včetně policistů v místech u Komerční banky, nicméně vůbec netuším, co se tam děje. Jak říkám, v tuto chvli tam nejsem,“ sdělil nám kdyňský místostarosta Vladislav Vilímec.

„Policisté na místě jsou, bohužel se mi nepodařilo zjistit, co se na místě děje. Komerční banka je obehnána policejní páskou a na místě zasahují domažličtí policisté,“ informoval starosta Kdyně Jan Löffelmann, kterého jsme zastihli ve chvíli, kdy zrovna řídil a stejně jako místostarosta nebyl na radnici přítomen.

„Muž z Havířovska se pokusil přepadnout pobočku Komerční banky ve Kdyni, nám se ho již podařilo dopátrat. Jedná se o muže, který nemá trvalé bydliště na území Domažlicka, pochází z okresu Havířov,“ informuje domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Ilustrační foto.
Za poskytnutý azyl si z domu odnesla devět tisíc