V pátek před desátou hodinou večer nad Medovým Újezdem kroužil vrtulník. Hasiči i záchranáři měli plné ruce práce na zdejším koupališti, kde se pod vahou dvaapadesátiletého muže prolomil led. Muž na led skočil v rámci saunovaní. Poté zmizel pod zamrzlou hladinou. Sauna se nachází na břehu rybníka, její návštěvníci se do vody chodí chladit. V zimních měsících provozovatelé v ledu vytvoří dostatečně velký otvor. 

"V pátek v 21:20 hodin jsme na lince tísňového volání přijali oznámení, že v obci na Rokycansku skočil muž na zamrzlý rybník," potvrdila informaci policejní mluvčí Hana Kroftová.

Na místo ihned vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. "Jedna skupina hasičů se oblékla do neoprenů a prohledávala dno přímo z vody. Druhá skupina pátrala po muži ve člunech. Nejnáročnější na celém zásahu bylo rozbíjet ledové kry," řekla Pavla Jakoubková, mluvčí hasičského záchranného sboru a dodala, že pár metrů od koupacího otvoru byl led až 7 centimetrů silný.

Muže se podařilo z vody vyprostit, záchranáři jej přepravili letecky do nemocnice. "Muž byl vyloven a za kontinuální resuscitace letecky přepraven na emergency do Fakultní nemocnice v Plzni na Lochotíně," informoval mluvčí krajských záchranářů Martin Brejcha. 

Přes veškerou snahu lékařského personálu muž bohužel zemřel. 

Jedná se o první takový případ v sauně v Medovém Újezdu.