Deník o tom nejprve informoval zdroj blízký rodině zemřelého, který uvedl, že senior na následky zranění v nemocnici zemřel.

Potvrdila to i Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín. „Přijímací kancelář mi potvrdila, že pacient dnešního dne skutečně zemřel,“ sdělil Deníku v úterý administrátor lochotínské nemocnice Miloš Novák.

Neštěstí se stalo v pondělí před polednem ve Vodní ulici v Tachově, kde se při demolici objektů část zdi sesypala na náhodného kolemjdoucího. „Z dosavadního šetření vyplývá, že ke zranění došlo při demolici přibližně tři metry vysoké zdi. Spadla směrem k parkovišti a zasáhla zde stojícího pětasedmdesátiletého muže,“ informovala ještě v pondělí policejní mluvčí Hana Kroftová s tím, že muže vyprostili bezprostředně po nehodě ze sutin dělníci ještě před příjezdem policistů a záchranných složek.

Zdravotnická záchranná služba na místě muže ošetřila, utrpěl úraz hlavy a páteře, a převezla jej do lochotínské nemocnice. Podle pondělního oficiálního vyjádření ZZS Plzeňského kraje nebyl v době převozu a předání zraněný muž v ohrožení života.

Případem se nadále zabývá Policie ČR. „Nadále probíhá šetření, zda byly dodrženy všechny zásady bezpečnosti práce,“ dodala v úterý k případu policejní mluvčí.

Místo pondělní nehody v Tachově, kde zeď zranila staršího muže.
Zeď při demolici zavalila kolemjdoucího muže