Dříve omšelá budova tachovské polikliniky se během několika let změnila v přívětivé prostředí, kde se pacienti ale i lékaři, kteří zde ordinují cítí dobře.

Jedna ze zásadních rekonstrukcí tohoto roku se týkala kompletní výměny podlah v prvním a druhém podlaží a výmalby stěn. „Na rozdíl od přízemí nám práci hodně ulehčil stabilní podklad v obou vyšších podlažích. Pokládku jsme proto mohli udělat přímo na dlaždičky, na kterých stačil vyrovnat povrch. Na tom je několik vrstev takzvané lité pryskyřicové podlahy. Kromě toho jsme vymalovali stěny chodeb, aby prostředí bylo co nejpříjemnější,“ řekl Deníku ředitel tachovské polikliniky Petr Tuháček a dodal, že investice do oprav chodeb a podlah činila přibližně čtyři sta tisíc korun.

PLÁNOVANÁ VÝMĚNA skleněné stěny a bočních oken se začne realizovat na jaře příštího roku. Ředitel polikliniky Petr Tuháček dlouhodobě upozorňuje na špatný stav skel a velké úniky energie. Investici ve výši tří milionů odsouhlasili zastupitelé a uhradí ji Zdroj: Deník / Hohlová Jaroslava

Postupné rekonstrukce ale probíhají i v dalších prostorách poliklinika a také v čekárnách a ordinacích lékařů. „V tomto roce jsme například modernizovali čekárny lékařů pro malé pacienty na dětské poliklinice, dále na plicním oddělení. Povedlo se nám opravit zákrokový sálek a rádi bychom pokračovali v další modernizaci ordinací. Většinou ale čekáme na dovolené lékařů, aby práce nijak nenarušily jejich provoz a oni se vrátili do pěkného nového prostředí,“ doplnil Petr Tuháček.

Vedení polikliniky ale nezapomíná ani na léta opomíjené oddělení rehabilitace, kam byly v uplynulých týdnech instalovány například nové skleněné oddělující zástěny. Kromě stále modernějšího vybavení oddělení rehabilitace ale svítá naděje také pro pacienty v podobě možného zkrácení objednacích termínů. „Podařilo se nám doplnit kvalifikovaný personál. Věříme, že to pro pacienty bude znamenat pozitivní posun v tomto směru,“ doplnil ředitel polikliniky.

Kromě modernizace ale nové vedení investuje i do nákupu lékařských pomůcek a přístrojů. V letošním roce bylo například zakoupeno na oddělení RTG zařízení pro přímou digitalizaci.

Ilustrační foto.
Omezení na silnicích by měla skončit do konce týdne