„Případ prověřují jako trestný čin násilného charakteru. Na místě zadrželi podezřelou osobu a probíhají úkony trestního řízení,“ uvedla vpodvečer krajská policejní mluvčí Markéta Fialová. Podle informací Novinek.cz měl být pachatelem přítel dívky. Útočil pravděpodobně nožem. Jeho oběť podle některých informací slavila narozeniny. 

Obyvateli malé vesnice u Blovic událost otřásla. „To je hrozné,“ vyhrkla klepajícím se hlasem žena středního věku, když při cestě z nádraží míjela policejní zátarasy. Právě lidé, kteří vystoupili z vlaku, museli dům, kde se tragédie odehrála, obcházet.

Lidé, kteří v pondělí večer okolo 19. hodiny šli od vlakové zastávky ve Zdemyslicích ke svým domovům zastavila policejní páska. Přehradila ulici, která vede od nádraží dolů do vsi. "Teď jdeme od vlaku. Vůbec nevíme, co se stalo. Někdy odpoledne sem přijela sanitka a teď je tady tohle," podivovala se žena středního věku, která šla v doprovodu mladší ženy od vlaku.

"Asi se stalo něco hodně blbýho," uvedla mladší z žen. Když se dozvěděly, že v jednom z domů byla nalezena mrtvá osmnáctiletá dívka, okamžitě začaly s třesoucím se hlasem uvažovat, o koho by mohlo jít. "Banebože," povzdechla mladší z žen. Podle nich byla dívka, o níž se domnívaly, že by mohla být obětí, v pohodě. Prý měla nápadníka, ale necítila se ještě na vážný vztah a mladík prohlásil, že si na ni počká.

"My jsme si mysleli, jak si tady na vesnici v klidu žijeme a teď přišlo takové neštěstí. Nic takového se tu nikdy nestalo," pokrčila rameny starší z žen. Na místě byla v pondělí večer i policejní mluvčí Markéta Fialová. Uvedla, že zatím nemůže sdělit nic jiného, než bylo uvedeno odpoledne v policejní zprávě.

DOMINIKU HLADÍKOVI je sice teprve 15 let, ale už má jasno, kde bude po odchodu z dětského domova žít a co bude dělat. Práci už si domluvil. Svůj život chce spojit s traktory.
Prostituti, bezdomovci, vězni. Tak končí mnohé děti z domovů