Devětadvacáté studentské slavnosti Majáles jsou od soboty už minulostí. Plzeňští středoškoláci i vysokoškoláci si zvolili novou královnu a celý den se bavili při tradičním open-air festivalu v lochotínském amfiteátru. Lákala je tam jména jako Tomáš Klus, Lenny, Marpo, Mig 21, Divokej Bill a další.

Plzeňské studenty čeká podle všeho zajímavý rok. V sobotu svými hlasy rozhodli, že Králem, respektive Královnou Majáles 2018 bude dívka skrytá pod maskou ďábla a vystupující jako Pekelný student.

Hlasy podle všeho nasbírala hlavně díky volebnímu programu, v němž nechybí body jako padesátiprocentní skupinová sleva na drinky ve studentských barech, zrušení nočního klidu, vytvoření odpočinkových zón a půjčování vodních dýmek a piknikových košů, polstrované židle do učeben nebo pivo k obědu v menze zdarma.

Bezprostředně po korunovaci královna z Integrované střední školy živnostenské vzkázala s žezlem v ruce nabitému lochotínskému amfiteátru: „Příští rok do toho jděte taky!“

Spolu s Pekelným studentem se o hlasy ve volbě Krále Majáles ucházeli ještě Crazy Unicorn a Mr. Setuin, oba ze Západočeské univerzity z Plzni. Mr. Setuinovi uniklo prvenství doslova jen o pár hlasů. Co na to říkal? „Že to nase*e,“ svěřil se se smíchem publiku.

Křižovatku v Mantově obklíčily dopravní značky.
Kamiony měly problém, uzavírka u Stoda bude jinak