Zkušený obránce úřadujícího šampiona podle Deníku Sport po sobotním ligovém utkání s Libercem opustil týmový hotel a vrátil se až nad ránem. A vedení západočeského klubu došla trpělivost. Limberský dostal vysokou pokutu a v klubu nejspíš po sezoně skončí.

Další Limberského průšvih byl pravděpodobně i důvodem, proč levý obránce nenastoupil ve středeční dohrávce 16. kola proti Bohemians 1905. Trenér Viktorie Roman Pivarník ale na tiskové konferenci po zápase v Ďolíčku uvedl, že Limberský chyběl v základní sestavě kvůli zranění. Verzi kouče podpořil i mluvčí Viktorie klubu Václav Hanzlík. "Všichni tři hráči, Hejda, Hromada i Limberský proti Bohemians nehráli kvůli zranění. Více se k celé záležitosti nebudeme vyjadřovat," uvedl mluvčí klubu pro Plzeňský deník.

„Nyní David Limberský dělá společně s fyzioterapeuty a klubovými lékaři vše pro to, aby se dal zdravotně dohromady a byl schopný odcestovat s týmem na další ligový zápas do Karviné. Dnes absolvoval i lehký trénink. Žádné jiné spekulace nijak komentovat nebudeme. Naším cílem je v klidu a dobře se připravit na další důležité utkání, v němž budeme chtít zvítězit," dodal Hanzlík.

Čtěte také: Bakoš zařídil výhru, Plzeň ztrácí na Slavii už jen bod

Bývalý reprezentant má potíže se životosprávou už dlouhodobě. Před dvěma lety v Praze na Smíchově v opilosti boural a rok nesměl řídit. V mužstvu kvůli tomu přišel o kapitánskou pásku a dostal rovněž vysokou pokutu.

Kontroverze se Limberskému nevyhýbaly ani na hřišti. Krátce po incidentu oslavil vstřelenou branku točením imaginárním volantem. V minulosti zase bývalý hráč dostal od disciplinární komise pokutu za vulgární gesta nebo za nafilmovanou penaltu.