Se zástupci nemocnice a města Sušice se tak vedení kraje dohodlo, že zařízení bude posílat po dobu čtvrt roku 1,5 milionu korun měsíčně. Plzeňský kraj rovněž vytvoří pracovní skupinu, která bude analyzovat chod nemocnice, na jehož základě pak odborníci navrhnou pro nemocnici nejvhodnější řešení situace. Deník o tom informoval starosta Sušice Petr Mottl.

Podle Mottla bude město kraji v jednání maximálně nápomocno. „Poskytneme veškeré dokumenty a smlouvy. Oceňuji přístup kraje a se spoluprací jsem spokojený,“ okomentoval Mottl s tím, že v budoucnu by bylo nejvhodnější, aby se Sušická nemocnice připojila k nemocnicím Plzeňského kraje.

„Může fungovat stejně jako například v Rokycanech či ve Stodě. Město si ji nemůže z rozpočtu dovolit financovat,“ dodal. Bývalý jednatel nemocnice, náměstek hejtmanky a sušický radní Pavel Hais se domnívá, že v současné době jsou největším problémem výpovědi, které lékaři podali. Skončit by tak měli na konci listopadu. „Já, ředitel Vlček a starosta Sušice s nimi budeme mít schůzku, na které se je budeme snažit přesvědčit, aby zůstali,“ řekl Hais a doplnil, že je nyní nutné, aby vedení nemocnice naplánovalo služby na prosinec a zajistilo tak její chod.

Plzeň, Kaufland, opatření, 15m2 na jednu osobu
FOTOGALERIE: Do obchodu jen s nákupním vozíkem