Hráči Viktorie zaslouženě získali mistrovský titul už ve 27. kole po domácí výhře nad sestupující Ostravou, pak ale třikrát po sobě zklamali své fanoušky a sami tak pokazili dojem z jinak skvělé sezony.

To nejhorší si schovali nakonec, kdy utrpěli debakl v Edenu. „Že to byl zápas blbec? Ne, blbci jsme my," prohlásil bez obalu po utkání do televizních kamer Jan Kopic.

„Dostat jako mistři v posledním zápase bůra, to je ostuda," sypal si dál popel na hlavu středopolař Viktorie, který měl v zápase dvě vyložené šance, ale ani jednou míč z jeho kopaček v síti neskončil.

„Musím se za svůj výkon omluvit," prohlásil záložník, který přišel do Plzně vloni v létě z Jablonce a převzal po Pavlu Horváthovi dres s číslem 10.

Kopic si uvědomuje, že svými výkony v závěru sezony a zejména trapným výkonem v Edenu připravili fotbalisté Viktorie především velké zklamání fanouškům, o kterých sami říkají, že jsou nejlepší v lize.

„Zápas se pro nás nevyvíjel dobře, dostali jsme v první půli ze tří střel soupeře tři góly a sami jsme trefili dvakrát tyče, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Musíme se fanouškům omluvit a zamyslet se nad sebou," dodal zklamaně Jan Kopic.