Vyhrál Evropský pohár organizace WAKO K1 (World Association of Kickboxing Organizations) ve váhové kategorii minus 91 kg. Šestadvacetiletý tvrďák ve finále porazil na body dalšího Čecha Adama Audyho.

„Momentálně je to můj největší úspěch. WAKO je nejprestižnější organizace kickboxu. Byl to vyřazovací turnaj, konal se v Praze a v mé váze soutěžilo 12 kick- boxerů. Bylo tam hodně národností a jednalo se o nejnáročnější turnaj kontinentu,“ říká novopečený mistr Evropy, který před dvěma lety získal bronz.

Kickboxeři se utkávali ve třech kolech, přičemž jedno kolo trvalo dvě minuty.

Triumf začíná mít dopad na Petrovu kariéru. „Existuje možnost utkat se s kickboxerem z top profi žebříčku v Čechách, který by před turnajem WAKO zápas se mnou třeba nevzal,“ vysvětluje Kraft.

Trenér Petra Krafta Jan Kalaš dodává, že vítěze WAKO K1 mají zájem vyzvat samotní čeští kickboxeři.

„Turnajem jsem se zviditelnil, protože ho sledovala kickboxerská komunita,“ připomíná Petr Kraft.

Cílem mistra Evropy je posouvat se výš na žebříčku profi kickboxerů. V současnosti figuruje v první desítce.

Další metou je podle trenéra Kalaše reprezentace. „Reprezentační trenér Petra sleduje od jeho začátku. Teď získal titul mistra Evropy, takže by tam mohl být automatický vstup do reprezentace,“ tvrdí kouč.
Příští rok chce šestadvacetiletý kickboxer startovat na mistrovství světa.

Petr Kraft se ke K1 dostal až v 19 letech, ale bojové sporty dělá od 15 let.

V kickboxerském profi ringu má za sebou skalpy kvalitních českých soupeřů. Na plzeňských Dnech rváčů vyhrál čtyři zápasy za sebou a prohrál až pátý. Poslední Den rváčů vynechal, protože upřednostnil právě Evropský pohár 2017 WAKO. „Evropský šampionát byl náš cílený turnaj, připravovali jsme se od srpna. Dřina se vyplatila,“ těší trenéra Jana Kalaše. Úspěch Petra Krafta je úctyhodný i s ohledem na to, že chodí do práce a má rodinu. „Manželka je můj skalní fanoušek. Podařilo se mi ji do kickboxu zfanatizovat,“ směje se Kraft.