Stromy byly podle pracovníků SVS MP shledány jako suché a tím pádem nebezpečné, a proto bylo přistoupeno k jejich pokácení. S tím však nesouhlasí místní obyvatelé, kteří na okraji lesoparku bydlí a denně ho navštěvují.

"Každý podzim se odehrává ta samá situace, a sice, že město nám tu pokácí krásné stromy a tvrdí nám, že je pokácet musí, protože jsou suché. To je ale nesmysl. Břízy byly zcela zdravé. Vidíme na ně s manželem z našeho domu a navíc kolem nich každý den chodíme. I naši sousedé si na kácení stěžují," uvedla místní obyvatelka Daniela Kejhová. "Všechny břízy měly listy, takže uschlé být nemohly. Je to hrozné, byl tu opravdu krásný březový hájek," dodala Kejhová.

Ilustrační foto
Cizinec řádil v trolejbusu. Rozdal rány pěstí a lahví, pak vytáhl nůž

Podle SVS MP byly břízy suché a mohly ohrozit místní občany. "Kácely se samozřejmě pouze suché břízy. A suché břízy jsou velice křehké, takže je láme i mírný vítr. Rostly v parku, kde se denně pohybují lidé, takže za nás bylo jejich pokácení nutné," uvedla vedoucí oddělení urbanistické zeleně SVS MP Hana Hrdličková s tím, že posouzení vždy dělají minimálně dva zaměstnanci. "A to zástupce správy zeleně a zástupce státní správy pro ochranu životního prostředí. Nikdy se tedy nejedná o rozhodnutí jedné osoby," dodala Hrdličková.