Očekávané fotbalové utkání Ligy mistrů mezi FC Viktoria Plzeň a FC Inter Milán je tu.

Zápas, který je lahůdkou pro všechny fanoušky, odstartuje v 18:45 hodin v plzeňské Doosan Areně. Provázet ho budou přísná bezpečnostní opatření. „Do Plzně zamíří velký počet lidí. Na co možná nejpokojnější situaci před utkáním, v jeho průběhu i po ukončení budou dohlížet desítky policistů. Zaměříme se na monitoring dění na stadionu, v jeho okolí, v centru Plzně a dalších místech, kde je předpokládaný větší počet osob, jako například na autobusovém a vlakovém nádraží,“ sdělila policejní mluvčí Pavla Burešová. „Na bezpečnostní situaci bude dohlížet cca pět desítek strážníků, včetně pořádkové jednotky městské policie. Městská policie žádá všechny, kteří dorazí na utkání vozem, aby respektovali dopravní značení a pokyny strážníků a policistů,“ dodala mluvčí plzeňských strážníků Veronika Kuchynková.

Podle informací Deníku jsou hráči italského klubu ubytovaní v hotelu Vienna House Easy Pilsen nedaleko stadionu. „Zápas tohoto formátu je pro celou Plzeň pochopitelně velká událost. Jsme moc rádi, že můžeme být součástí takto významné akce,“ uvedl Štěpán Sova, ředitel hotelu.

KVÍZ: Viktoria v Lize mistrů vyzve Inter. Jak dobře znáte tento klub z Milána?

Kdo se do Doosan Areny nedostane, bude moci utkání sledovat – stejně jako minulý týden zápas v Barceloně – na nádvoří Plzeňského Prazdroje. „Areál pivovaru se pro fanoušky otevře v 16 hodin, jeho kapacita je zhruba dva tisíce lidí. Fandové budou moci zápas sledovat na velkoplošné obrazovce o velikosti 5x3 metry. Vstup je zdarma,“ řekl manažer Plzeňského Prazdroje Petr Starý s tím, že lidé se mohou těšit na čepované pivo Gambrinus i italské lahvové pivo Peroni. „K jídlu mohou ochutnat nejen české speciality, ale také italskou pizzu. Před zápasem na ně čeká i doprovodný program v podobě turnaje v klasických šipkách i ve „fotbalových šipkách“ – trefování se míčem na terč,“ uvedl Starý a dodal, že hospoda Na Spilce nabídne dnes návštěvníkům speciální fotbalové menu.

Zápas bude k vidění také ve většině barů a restaurací. „Máme plno. První fanoušky očekáváme už v odpoledních hodinách. Lidé si stoly rezervovali dlouho dopředu,“ informoval provozní vyhlášené plzeňské hospody Na Parkánu Josef Halbhuber.