Jednogólová porážka kapitána plzeňské Viktorie mrzela. „Odehráli jsme výborný zápas a bod bychom si zasloužili. Sahali jsme po něm, ale nevyšlo to," litoval zkušený matador.

Co chybělo k remíze?

Gól. Protože šance jsme tam měli. Bayern znovu ukázal svou velkou kvalitu, ale my jsme hráli srdcem, bojovali jsme a přidali jsme k tomu i pěkné fotbalové momenty. Bohužel gól jsme nedali. Kdybychom prohráli 1:2, tak bych byl šťastnější.

Co jste si říkali po první půli která skončila 0:0?

Že už nemůžeme, ale že budeme muset ještě přidat (smích). No abychom vydrželi tempo, které soupeř nasadil. Čekali jsme na ztráty Bayernu a těžili jsme z toho. Ke gólu bylo blízko. Ono ani nejde presovat tak silný tým celých devadesát minut.

Na vašem výkonu bylo vidět, že ten zápas vás hodně chytil.

Tak to necítím. Vždycky by tam mělo být obětování pro tým od všech hráčů a pak k tomu můžeme přidat i nějaké fotbalové věci.

Myslíte, že byl Bayern výkonem Plzně zaskočený?

Určitě. Doma nám nastříleli pět gólů, a i když věděli, že to v Plzni nebudou mít tak snadné, nepočítali s tím, že budou muset bojovat o vítězství do posledních minut.

Bylo těžké se oprostit od drtivé porážky v Mnichově?

Nebylo to snadné. Ale dali jsem do hry maximum, fanoušci to vycítili, chytli se a hodně nám svým neustálým povzbuzováním pomohli.

Říkali jste si, že proti tak silnému protivníkovi nemáte co ztratit?

Tak nějak. Protože když prohrajete s Bayernem o dva tři góly, tak je to brané jako normálka, protože kvalita toho týmu je obrovská. V Mnichově jsme doplatili na určitou vyjukanost, přehnaný respekt. Teď jsme ale předvedli hodně nadstardní výkon po všech směrech, odvedli maximuma věříme, že to fanoušci ocení.