Další z fotbalových svátků v podobě nejprestižnější fotbalové ligy světa je tu. Ve Štruncových sadech změří dnes plzeňští fotbalisté v Lize mistrů své síly s věhlasným Bayernem Mnichov. Ten vede skupinu C bez ztráty bodu, Viktoria je s nulou na kontě poslední.

Utkání bude možné kromě stadionu a desítek plzeňských restaurací a sportbarů opět sledovat na nádvoří Plzeňského Prazdroje. „Areál se otevírá v 18 hodin. Kapacita je zhruba 2000 lidí, připravena je velkoplošná obrazovka. Vstup je zdarma,“ řekl mluvčí plzeňského pivovaru Zdeněk Kovář s tím, že lidé se mohou těšit na čepované pivo Gambrinus i bavorský Paulaner. Podávat se budou mimo jiné buřty na pivu. „V Hospodě Na Spilce jsme připravili speciální fotbalové menu. Z hlediska rezervací převažují tuzemští hosté,“ uvedl dále mluvčí a dodal, že před zápasem si mohou fanoušci zahrát turnaj v klasických šipkách i ve „fotbalových“, tedy v trefování se míčem na terč.

Fotbalisté plzeňské Viktorie trénují na hřišti ve Štruncových sadech před středečním utkáním Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov.
FOTO, VIDEO: Fotbalový svátek v Plzni, viktoriáni hostí Bayern

Hvězdný tým německých fotbalistů je podle informací Deníku od včerejška ubytovaný – stejně jako před měsícem hráči Interu Milán – v hotelu Vienna House Easy Pilsen nedaleko stadionu.

Zápas v Doosan Areně budou opět provázet přísná bezpečnostní opatření. Na co možná nejpokojnější situaci před utkáním, v jeho průběhu i po ukončení budou dohlížet desítky policistů, kteří se zaměří na monitoring dění na stadionu, v jeho okolí, v centru Plzně a dalších místech. Situaci budou monitorovat i desítky strážníků. Utkání slibuje zaplněný stadion ve Štruncových sadech. Z Bavorska dorazí stovky fanoušků Bayernu. A fandové Viktorky si přejí, aby výsledek proti superfavoritovi byl lepší, než před týdnem v Mnichově (0:5). „Bylo by pěkné, kdyby Viktorka dala gól. Tipuju 1:3,“ usmívá se Plzeňák František Šmarda.