Účastníci si to rozdali ve třech kategoriích. „Kromě fotografie s modelem a volného tématu je závěrečnou disciplinou zastoupení barev modrá, bílá a červená na snímku,“ uvedl organizátor Bohumír Kráčmar z Tachova. S přáteli v Rokycanech navázal kontakty v roce 2004 a od té doby se sem nadšenci vracejí pravidelně. Výjimkou byly jen covidové restrikce.

V trojrozměrném prostředí se model i fotograf mohou díky beztížnému stavu pohybovat naprosto volně v prostoru a vytvářet netradiční úhly záběrů. „Oproti suchu se zde zcela jinak láme světelný paprsek, a toho dokáží autoři šikovně ve své tvorbě využít. Stejně jako zrcadlení od spodní strany hladiny, kdy při otočení snímků vzniká efekt plovoucích artefaktů na vodě,“ dodal Kráčmar.

Ples spolku Kamýky přilákal bezmála dvě stovky návštěvníků
FOTO, VIDEO: Myslivci naplnili po třech letech sál v Rakové

Rokycanští se opět vytáhli. Ceny těm nejlepším předával starosta Tomáš Rada a vedoucí sportovních zařízení města Jaroslav Moravec nabídl s kolegy všem sedmnácti fotografům (jeden dorazil z Německa) ideální podmínky. „Především je to skvělá čirost vody,“ měl jasno Moravec a to už sloedoval vyhlášení vítězů:

Celkové pořadí MČR: 1. Veronika Matějková (Praha), 2. Alena Voráčková (Plzeň), 3. Joachim Lingelbach (SRN).

První místa v kategoriích:

Foto s modelem – Milan Solčanský (Rokycany), volné téma – Alena Voráčková a Červená,modrá a bílá – Veronika Matějková.