Přímo před sektorem hostů bylo po skočení utkání přistaveno pět speciálních britských autobusů, tito fanoušci už jsou na cestě domů. Další odešli na vlakové nádraží a desítky jich zůstanou v Plzni v hotelích a penzionech.
"Individuální fandové, kteří po zápase směřovali do města, počkali na náš pokyn 15 minut, až odešli naši. Nechali si to vysvětlit a nebyl žádný problém," uvedla Štefflová.

Policie bude do středečního rána podle potřeby monitorovat město, jeho okolí, příjezdové a odjezdové cesty a nádraží.

Kdo se pohyboval v centru Plzně, snadno Angličany poznal. Zpoza rozepnutých bund zářil modrý dres Citizens a z jednotlivých skupinek táhnoucích městem pronikala do uší angličtina. A jaké dojmy zanechala krajská metropole u fandů Manchesteru? „Plzeň je velice krásné město. Přijeli jsme dnes a chceme tu zůstat pár dní," rozplýval se fanoušek, který se představil jako Dave. O tom, kdo bude večer slavit úspěch, neměl pochybnosti. „Vyhrajeme 3:1. A vyhrát bychom měli i s CSKA v Moskvě," uvedl Dave.

Některé větší restaurace v Plzni zažily velký hlahol a fandění, velké pivnice jako Na Spilce a U Salzmannů dohadování a pokřiky mezi fanoušky obou klubů. "Nikde jsme nemuseli zasahovat," uvedla mluvčí. Klidná byla i skupina fanoušků U Mansfelda.

Na stadionu neměli podle policie britští fandové žádné světlice a petardy, pouze skandovali a zpívali. Agresivní "ultras" podle policie buď do Plzně nepřijeli, nebo se chovali velmi slušně.

Plzeňští fandové v restauracích většinou pochválili výkon svých hráčů, ale většina z nich si posteskla, že věřili v jeden gól domácích. "Když jsem ale viděl logo Manchesteru vedle Viktorky, myslel jsem, že se mi to jenom zdá. Už jen to bylo úchvatný," řekl jeden z nich v pivnici U Grolla. Další skupina fanoušků se usídlila v Dominikánské ulici.

Policie v Plzni začala sledovat město, okolí i příjezdové cesty už po poledni. První čtyři autobusy s asi 200 fanoušků hostujícího týmu přijely kolem poledne a cizinci se vydali na prohlídku centra. Další přijeli před 13:00 vlakem.

Tradiční velkoplošná projekce na náměstí Republiky nebyla, protože na ploše jsou stránky trhovců. Město a strážníci měli údajně obavy, aby je fanoušci neponičili.

Britské fanoušky hlídaly zhruba dvě stovky policistů, desítky strážníků a nad městem létal vrtulník.