Nové sportoviště se nachází na stávajícím víceúčelovém hřišti v Dělnické ulici. Skatepark za přibližně 780 tisíc korun bez DPH netvoří dřevěné prvky, ale trvanlivé rampy z vyleštěného betonu, které jsou vhodné i pro kolečkové brusle nebo koloběžky. Zároveň město vybudovalo za 130 tisíc i cvičiště pro street workout, na kterém může cvičit a posilovat kdyňská veřejnost.

„Je dobře, že se děti vyřádí při sportu, přeji všem hodně zážitků hlavně ve zdraví,“ uvedla na sociální síti Jitka Němcová ze Kdyně.

Z výstavy prací žáků ZŠ Horšovský Týn
Výstava rekapituluje práce dětí z letošního roku

„Hřiště je opravdu hezké, bytelné a je vidět, že na rozdíl od nějaké běžecké dráhy je to něco, co dnešní mladé může opravdu zaujmout,“ doplnila maminka Zdeňka Nevoralová.

„Máme tady děti, které na skateboardu jezdí a neměly tady žádné místo, kde by to mohly provozovat. Na hřišti si stavěly samy různé překážky z tvárnic a prken nebo palet a skákaly přes lavičky. Proto jsme se rozhodli, že jim postavíme bezpečné hřiště,“ vysvětlil už dříve starosta Kdyně Jan Löffelmann.

Zbytek víceúčelové hřiště také nyní projde obnovou. „Ještě v červnu proběhne úprava povrchu, pak výměna sítí, nátěr konstrukcí a opravy dřevěných mantinelů,“ doplnil starosta.