Na transparentní účet rodiny už lidé přispěli stovkami tisíc korun. Číslo účtu: 2101745182/2010

„Stav členů rodiny je stabilizovaný. Je to krok k lepšímu, nicméně vyhráno stále nemáme,“ řekl Deníku strýc Barbory Jindřich Bohuslav s tím, že pětiletou Emičku zdravotníci převezli na operaci do nemocnice v pražském Motole.

Náraz byl silný, podle informací Deníku se tachometr viníkova vozu zastavil na rychlosti 130 km/h.

Ema tak prodělala zlomeninu páteře, čímž se jí porušila mícha a vypadá to, že bude do smrti odkázána na invalidní vozík. Její dvou a půlroční sestra Viki utrpěla otřes mozku, zlomeninu ruky a pohmožděniny. Devětačtyřicetileté babičce museli lékaři amputovat ruku. Romanovi náraz zlámal obratle a stejně tak devětadvacetileté Barboře, ta navíc ještě prodělala protržení střev.

Vážná nehoda mezi Tlučnou a Vejprnicemi
Mladík je po nehodě ve velmi vážném stavu

Pan Bohuslav v pondělí zařídil pro rodinu transparentní účet, na který lidé do úterních 15 hodin přispěli 800 tisíci Kč. „Je neuvěřitelné, kolik je mezi lidmi dobra. Přispívají jak známí, tak cizí lidé,“ okomentoval. Vybrané peníze poputují zejména na pomoc babičce a Emě. „Za finance zakoupíme protézu pro Lenku a Emičce chceme zajistit důstojný život. Bezbariérové bydlení, koupací jeřáb, vozíček, lůžka,“ popsal příbuzný a dodal, že je vděčný lidem, kteří přispívají a také záchranářům a lékařům.

Na tříkilometrovém úseku mezi Vejprnicemi a Tlučnou, kde se nehoda stala, se bourá často. „O uplynulém víkendu se na této silnici udály tři nehody,“ uvedl starosta Tlučné Jan Opl. „To, co se stalo v neděli, je tragédie. S rychlou jízdou nezodpovědných řidičů máme problémy dlouhodobě. Auta bychom chtěli zbrzdit posunutím značky obce. Zatím se nám však nepodařilo získat povolení od policie,“ uzavřel starosta.

Plzeň - Malostranská ulice
Speciální pruhy pro plzeňskou MHD: Karlovarskou doplní Malostranská