Zpočátku velmi dramaticky vypadalo vyprávění dvou čerstvých druháků ze základní školy v domažlické ulici Msgre B. Staška. Jeden z nich přišel v úterý ráno do ředitelny s tím, že kamaráda táhl do černého auta muž s černou kuklou na hlavě. Po chvilce dorazil i druhý školák a uvedl, že právě jeho se snažil muž unést, ale že se mu vytrhl a utekl. Vedení školy nenechalo nic náhodě a celou věc oznámilo Policii ČR.

„Jeden z chlapců (ročník 2008) policistům řekl, že si všiml, jak jeho spolužáka nějaký muž chce zatáhnout do auta. V kapse u kalhot měl mít nějaký nůž. Poté, co se mu spolužák vytrhl, muž nasedl do vozidla a odjel. Druhý ze spolužáků (ročník 2009) potvrdil, že při jeho cestě do školy ho chytil za ruku a snažil se jej odtáhnout k vozidlu. Dále uvedl, že muž mluvil česky a řekl mu: „Zabiju tě, debile". Na opasku měl mít dva nože a dvě pistole," popsala mluvčí domažlických policistů Dagmar Brožová.

Podle informací Deníku při porovnání výslechů obou žáků policisté zjistili nesrovnalosti, které poukazovaly na možné nepravdivé výpovědi (jiná barva auta, jiné místo zaparkování, jiné zbraně za opaskem).

„Policisté také kontaktovali rodiče dětí, kteří uvedli, že si děti jistě vymýšlí. To chlapci poté i přiznali s tím, že chtěli být zajímaví. K oznamované události nedošlo a jedná se ze strany žáků o vymyšlenou věc," shrnula policistka Brožová.

V průběhu vyšetřování si policisté vyžádali i pomoc městských strážníků.
„Poskytli jsme záznamy z kamer umístěných před školou a na kruhovém objezdu," potvrdila mluvčí městské policie Věra Říhová.

„I když jsme už měli při našem prvotním vyslechnutí obou žáků pocit, že se může jednat o lež, raději jsme zalarmovali policii, aby případný pachatel nemohl ublížit jinému dítěti jinde," popisuje ředitel školy Karel Štípek.

Připomněl dále, že je nutné dětem doma i ve škole neustále vysvětlovat, že zneužívání bezpečnostních složek nebo lékařské pomoci je trestné.

„Každé dítě chce být hrdinou, chce více pozornosti kolektivu, svých rodičů. Je potřebné, aby rodiče doma se svými dětmi mluvili. Rodiče se snaží v dnešním uspěchaném světě dát svým dětem maximum, ale mnohdy zapomínají, že pohlazení je pro ně více než drahý dárek," konstatoval ředitel Štípek.