Na festivalu Slunce ve skle se kromě minipivovarů představil také jeden pidipivovárek. Ze šumavské vesničky Lazny přivezl ochutnat šest druhů zlatavého moku, mezi nimi letošní novinku – Zázvorku. „Vaříme spodně kvašené ležáky. Protože do nich nepřidáváme žádné extrakty ani žádná barviva, v Zázvorce je opravdu čerstvý zázvor,“ řekla Olga Hofmannová, jež receptury vymýšlí společně s partnerem Pavlem Kašákem. Týdně vyrobí 300 litrů piva.

Premiérově návštěvníci ochutnali slunce ve skle, které uvařili manželé Holubovi v Radobyčicích. Se zlatavým mokem se poprvé přijel do Černic pochlubit i polský pivovar Browar Dukla. „Po loňském úspěchu k nám zase dorazil pivovar z Kypru. Minulý rok totiž vyhrál hlasování návštěvníků o nejlepší pivo,“ sdělil manažer pořádajícího pivovaru Purkmistr Petr Míč.

Porovnat kvalitu tuzemských a zahraničních značek přišla Veronika Venclová. „Pravidelně sem vyrážíme s partou kamarádů. Je to dobrá příležitost se společně setkat a popít,“ uvedla Plzeňanka. V ruce zrovna držela degustační skleničku s kašperskou tmavou třináctkou, jejíž chuť si pochvalovala.

Kuchař Emanuele Ridi vystoupil s kuchařskou show na Festivalu Regionálních potravin Plzeňského kraje.
Ridi vařil z krajských potravin