Policie události z noci na sobotu v plzeňském nočním klubu stále vyšetřuje a nesděluje podrobnosti.

Podle zjištění Deníku je obviněnou ženou 45letá Ruska Kira, která je blízkou známou majitelky night-clubu a má zde spolu s další ženou pronajatý pokoj. V noci  se zmíněnou kamarádkou a dvěma muži popíjely v baru nedaleko night-clubu a přisedl si k nim i třetí, do té doby neznámý muž. Nad ránem, když se bar zavíral, se skupina přesunula do (v té době již rovněž uzavřeného) night-clubu.

Bavili se tam dál, dva muži a známá Kiry se přesunuli i na pokoj, a zhruba kolem osmé hodiny ráno se strhla mela. Terčem útoku byl třetí, „neznámý“ muž, kterého zbylí dva napadli. Do rvačky se přimotaly i ženy, všichni se divoce strkali a mlátili v prostorách klubu i na chodbě. Kira tvrdí, že chtěla zápasící trojici i kamarádku od sebe odtrhnout a rozhodla se polít je vodou, naneštěstí sáhla v barové kuchyňce po první nádobě, kterou našla, ale v ní byla kyselina určená na čištění odpadu. 

Žena zaútočila na Americké v Plzni kyselinou, zasahoval i vrtulník
V erotickém klubu v Plzni měla kyselinou útočit barmanka

Potřísnění muži, žena i sama Kira začali křičet bolestí, na chodbě je objevil nájemník z horního patra, přivolal policii a záchranáře.

Zranění jsou stále v péči lékařů, nicméně jejich stav není vážný. Kiru policie obvinila z ublížení na zdraví, ale stíhá ji na svobodě a hrozí jí jen šest let, protože policie uvádí, že „pachatelka jednala z omluvitelných pohnutek“. Trest hrozí i poleptaným mužům, kteří se budou zpovídat z napadení třetího soka. Ten sice nebyl zasažen kyselinou, ale rovněž skončil zraněný v nemocnici.

Advokát obviněné František Koranda se s odkazem na advokátní mlčenlivost přímo k věci nevyjádřil, uvedl ale, že s ohledem na aktuální informace v tisku potvrzuje obvinění své klientky z ublížení na zdraví. Ocenil profesionální a korektní postup policie, která s ohledem na veškeré souvislosti ani nepřistoupila k návrhu na vazbu.  

Advokát rovněž protestoval proti tomu, že jeho klientka je v některých článcích označována jako prostitutka, pro toto tvrzení ale podle Korandy nejsou žádné důkazy.

Žena zaútočila na Americké v Plzni kyselinou, zasahoval i vrtulník
Ženě, která zaútočila v nočním klubu kyselinou, hrozí šest let za mřížemi