HC Klatovy – HC Sokolov 4:2


Domácí začali hodně vlažně a už po 123 vteřinách hry prohrávali, když se zblízka trefil Čejka. Uplynulo dalších pár desítek vteřin a už to bylo 0:2 – Sochůrka prostřelil Pajk. Pak o sobě dali vědět i domácí, když slibnou šanci měl Vracovský, ale Kuchař poprvé ukázal, že překonat ho nebude lehké. Pak mohl Sokolov přidat třetí branku, ale i Sochůrek ukázal, že umí chytat. Mezi 15. a 17. minutou si Klatovští vytvořili čtyři tutovky, ale na Kuchaře si nepřišli. Jeho kouzlo odčaroval až Uhlík, kterého do samostatného úniku vyslal krásnou přihrávkou Kaňák. Před sirénou mohly Klatovy při přesilovce srovnat skóre, ale výsledkem tří slibných šancí byla jen tyč.


Ve druhé třetině domácí přece jen vyrovnali, když po pouhých sedmi vteřinách využil přesilovku Tulačka, jenž zblízka doklepl puk po střele Slavíka. Více gólů ale domácí vsítit nedokázali, a to přesto, že Topinka měl k dispozici trestné střílení. Kuchař ale jeho ránu mezi betony vystihl.


Domácí kapitán si však napravil reputaci hned po 32 vteřinách třetí části hry, když zblízka nedal brankáři Sokolova šanci. Uběhla jen minuta a půl, když Beneš zpoza brány krásně nabil Pacandovi a ten mířil přesně – 4:2. Zápas pak svou nedisciplinovaností zkomplikoval domácím Marcel, kterému se nelíbilo, že rozhodčí neodpískal zákrok na něj. Za nesportovní chování mu byl udělen desetiminutový osobní trest, on však pokračoval v nadávkách rozhodčímu a vyfasoval ještě trest ve hře. Šel tak pod sprchy a domácí na pět minut do oslabení, které ale zvládli bravurně a výhru si už nenechali vzít.


KUCHAŘ SI TO UŽIL


I přes prohru ale sokolovský brankář Ondřej Kuchař, který pochytal 50 klatovských střel, nesmutnil. „Byl to úžasný zápas. Užíval jsem si to. Nečekal jsem, že se na mě přijde podívat tolik příbuzných," svěřil se gólman, který s hokejem začínal právě v Klatovech. „Chtěl jsem se tu předvést v co nejlepším světle. Bohužel to tam pak napadalo, ale myslím, že jsme jako tým podali slušný výkon," dodal Kuchař, jehož pochválil po zápase i klatovský trenér Pavel Vostřák. Ten přes výhru příliš důvodů k radosti neměl. „Vždy, když se sejdeme v plnější sestavě, vypadají zápasy takhle. Když je kluků málo, o to více bojují. Dnes jsme měli špatný vstup do zápasu, navíc jsme dali málo gólů. Nešli jsme do branky tak zarputile, jak jsme měli, nebyli jsme tak hladoví po gólech, jak jsme měli být," uvedl Vostřák, který si hned po zápase vyříkal s Marcelem jeho nedisciplinovanost.


Třetiny: 1:2, 1:0, 2:0. Branky a nahrávky: 17. Uhlík (Kaňák), 26. Tulačka (Slavík), 41. Topinka (Švarc, Krliš), 42. Pacanda (Beneš, Uhlík) – 3. Čejka (Trapl), 4. Pajk (Řezníček). Rozhodčí: Mertl S. – Mertl J., Samuel. Vyloučení: 1:5 + Marcel (KLT) 10 a 25 min. a Kukla (SOK) 10 min. Využití 1:0. Střely na branku: 54:25. Diváků: 232.


SHC Klatovy: Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Marcel, Kaňák, Leština, Švarc, Topinka, Krliš, Pacanda, Uhlík, Beneš, Vracovský, Tulačka, Kodýtek, Vlček, Němec.