Skupina složená převážně z mladých věřících Romů z Horšovského Týna vytvořila muzikál Abraham. Představení vycházející z biblického příběhu uvedla v sobotu v Plzni. Výtěžek z koncertu, jenž činil 26 tisíc korun, půjde na léčbu postiženého chlapce.

Krátce před porodem šla Marie Korečková z Nové Vsi na lékařskou prohlídku. Doktoři při ní zjistili, že děťátko má omotanou pupeční šňůru kolem krku. „Musela jsem okamžitě na císařský řez. Kubíčkův stav byl ale hodně vážný. V podstatě upadl do kómatu,“ vyprávěla matka.

Muzikál  Abraham, který nastudovala skupina mladých křesťanů z Domažlicka, můžete vidět v sobotu v plzeňském amfiteátru od 19 hodin.
FOTO: Napravení Romové složili muzikál

Naštěstí se novorozenec probral. „Jeho stav se zlepšoval, ale později u něj doktoři zjistili dětskou mozkovou obrnu,“ pokračovala Marie. S nečekanou zprávou se musela ona i její partner Miroslav Sedláček poprat. „Byli jsme z toho hodně špatní. Ale protože jsme Kubíčka milovali, už když byl v bříšku, chtěli jsme situaci zvládnout a udělat pro něj maximum,“ doplnila.

Marie proto zůstala doma, aby se mohla o nyní sedmiletého syna starat. Před dvěma lety se Kubíkovi přidaly další zdravotní komplikace. Denně ho přepadne epileptický záchvat.

Chlapcova léčba je ovšem nákladná. Čtrnáctidenní rehabilitační pobyt vyjde zhruba na 50 tisíc korun. Právě vstupné ze sobotního koncertu (stejně jako z předchozích představení) má rodinu podpořit. „Je úžasné, že se v dnešní době plné starostí najde tolik ochotných lidí. Moc si toho vážíme,“ uzavřela Marie.