S pepřovým sprejem a paralyzérem zaútočil čtyřiatřicetiletý opilec na obyvatele bytu ve Kdyni a pak se pustil i do policisty.  

Za porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě hrozí agresorovi čtyřleté vězení. Za stejný čin už byl jednou odsouzen.

Drama se událo ve Kdyni ve čtvrtek před čtvrtou hodinou odpolední. Opilec vykopl vchodové dveře od jednoho z bytů, tam se však ani neohřál  a vyběhl o patro výš, kde vykopl další dveře.

„Vběhl do chodby, kde narazil na nájemníka. V jedné ruce držel pepřový sprej a v druhé elektrický paralyzér a na nájemníka zaútočil. Strhla se rvačka. Opilec na nájemníka paralyzér použil. Bránící se muž popadl násadu od smetáku a prašti jí agresora do hlavy, čímž mu způsobil tržnou ránu,“ popsala incident domažlická policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Opilec řádil i v sanitce při převozu do nemocnice k ošetření.
Policista, který jel za sanitkou,  se ho snažil uklidnit, ale marně. Agresor se ho snažil kopnout a přitom mu vyhrožoval. „Vykřikoval, že zabije jeho i jeho matku. Na policistu několikrát plivl a při služebním zákroku mu roztrhl bundu  stejnokroje. Po celou dobu se choval agresivně a stále policistovi vyhrožoval smrtí,“ pokračuje Brožová.

Opilce museli policisté zpacifikovat  pomocí hmatů a chvatů. Museli použít pout a přikurtovat ho k lůžku v sanitce. Po ošetření byl převezen do protialkoholní záchytné stanice.

„Následující den bylo proti násilníkovi zahájeno trestní stíhání. Muž byl obviněn ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a násilí proti úřední osobě, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na čtyři roky.  Soudce vyhověl návrhu o stíhání obviněného vazebně,“ dodala Brožová. 

Obviněný čtyřiatřicetiletý muž byl pro obdobné jednání odsouzen už na jaře. Za poškození cizí věci, násilí proti úřední osobě, ublížení na zdraví a výtržnictví  byl potrestán  odnětím svobody na jeden rok se zkušební dobou čtyř let.