Na posledním zasedání zastupitelstva před volbami se místostarosta František Jelínek rozloučil hned s šesti svými kolegy. Po dlouholetém působení se rozhodla již znovu nekandidovat Milena Naglmüllerová (Sušičtí), následuje ji i Andrea Staňková (ANO), Čestmír Kříž (Rozumní), Pavel Javorský (ANO) a loď opouští rovněž dva Piráti František Majer a Václav Černý.

Důvod odchodu

O důvody, proč se rozhodl dál nekandidovat v komunálních volbách, se podělil Pavel Javorský. „Z politiky neodcházím, zůstávám zastupitelem Plzeňského kraje, kde chci pokračovat i po uplynutí současného mandátu. Důvodem, proč jsem se rozhodl nepokračovat v komunální politice, je určitá únava ze dvou volebních období v zastupitelstvu v Sušici. Dalším důvodem je i určitá kumulace funkcí a možný střet zájmů. Stále jsem v pozici neuvolněného zastupitele, z čehož vyplývá chození do zaměstnání, kdy jsem správcem soukromé Polikliniky Sušice, spol. s r.o.,“ řekl Javorský. I nadále chce ale Sušicku pomáhat z pozice předsedy Destinace Sušicko i z pozice krajského zastupitele, kdy mu půjde především o zařazení Sušické nemocnice do sítě Nemocnic Plzeňského kraje a vybudování nové výjezdové základny zdravotnické záchranné služby v areálu nemocnice.

Milan Funěk u klatovského soudu.
Podle obžaloby vědomě lhal soudu a mohl tak ovlivnit rozhodnutí. Dostal podmínku

Došly síly

Únavu z posledního období v zastupitelstvu přiznali Čestmír Kříž. „Zjistil jsem, že si potřebuji odpočinout a získat opět odstup a nadhled. Přeji příštímu zastupitelstvu hodně sil,“ sdělil Kříž.

V Klatovech ani v Horažďovicích takový velký přetřes mezi zastupiteli není. Do komunálních voleb v okresním městě nekandiduje jen Ondřej Jelínek (ČSSD) a v Horažďovicích Jiří Kučera (STAN).