Předchozí
1 z 5
Další

Letní shakespearovské slavnosti
Letošní ročník této oblíbené divadelní akce, která funguje už od roku 1990, bude plný premiér. Na Pražském hradě byla sezona zahájena na konci června diváky dlouho očekávanou premiérou inscenace Macbeth. V režii Jakuba Krofty se v hlavní roli představil Marek Němec, jeho choť si zahrála Lenka Krobotová. Festival se koná až do 2. září. Vstupenky a podrobný program najdete na webu www.shakespeare.cz.

Lenka Krobotová a Marek Němec, Macbeth.Lenka Krobotová a Marek Němec, Macbeth.Zdroj: AGENTURA SCHOK/Pavel Mára

Světy české animaceDo filmové kuchyně a zákulisí ateliérů se mohou podívat všichni malí, větší i ti největší. Hala č. 17 v historické holešovické tržnici se do té doby změnila ve filmovou scénu, jakož i netradiční výstavní prostor, kde uvidíte různé animační techniky, optické iluze i historické kamery, řadu originálních kreseb, obrázkových scénářů, loutek, rekvizit, dekorací a ukázky z animovaných filmů i počítačových her. Provázet jimi budou pochopitelně ti nejzasvěcenější – tedy sami tvůrci, kreslíři, animátoři a vyprávěči příběhů – nejčastěji při besedách, setkáních a workshopech. Akce trvá až do 2. července.

Z výstavy Světy české animace.Z výstavy Světy české animace.Zdroj: Deník/Radek Cihla

Unikátní svět medúzSvět Medúz vznikl jako zcela unikátní světový projekt, kde se pod jednou střechou prolíná ohromující život medúz s audiovizuálnímí efekty. Na prostoru přes 700 metrů čtverečních najdete 38 akvárií, ve kterých je k vidění přes 30 druhů medúz. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit také na videomaping a unikátní atrakce. V obchodním centru Arkády Pankrác je Svět medúz otevřený denně.

V pankráckém obchodním centru Arkády můžete každý den navštívit úchvatný Svět medúz.V pankráckém obchodním centru Arkády můžete každý den navštívit úchvatný Svět medúz.Zdroj: archiv pořadatele akce

Muzeum fantastických iluzíVítejte v magickém světě optických iluzí! Muzeum fantastických iluzí Pavla Kožíška ve Vodičkově ulici na Praze 1 má u návštěvníků obrovský úspěch a nyní je nově dvakrát větší a xkrát zábavnější! Staňte se součástí strhující expozice fantastických optických klamů a velkoformátových trikových obrazů. Vydejte se za jedinečným zážitkem do toho nejzábavnějšího českého muzea, kde si navíc ještě pořídíte parádní a legrační fotky a videa!

Muzeum fantastických iluzí je otevřeno každý den.Muzeum fantastických iluzí je otevřeno každý den.Zdroj: archiv pořadatele akce

Svět BanksyhoNa výstavě v kostele sv. Michala u Staroměstského náměstí můžete vidět nástěnné malby, unikátní kousky od soukromých sběratelů, graffiti, plátna, projekce uměleckých děl, video instalace a další. Některá díla byla reprodukována a sestavena speciálně pro tuto jedinečnou show. Výstava pokrývá období rané kariéry od konce 90.let do letošního roku a zahrnuje Banksyho nejznámější díla jako “Girl and Balloon” nebo “Sweep It Under The Carpet”, stejně jako některá jeho méně známá díla. Každé z více než 115 děl je prezentováno ve své původní velikosti.

Výstava Svět Banksyho.Výstava Svět Banksyho.Zdroj: www.theworldofbanksy.cz