Filmové hrady a zámky na Kozlu
KDY: 12. a 13. srpna
KDE: Plzeň

Na zámku Kozel budou o víkendu pokračovat Filmové hrady a zámky, které připravují organizátoři festivalu Finále Plzeň. Promítat se budou letošní české novinky, dnes to bude romantická komedie Prezidentka, zítra komedie Hádkovi. Začátky budou ve 21 hodin, vstupenky je možné zakoupit online v předprodeji na goout.cz nebo na místě v den projekce od 20 hodin.

Ochotníci zahrají v Břežanech
KDY: 12. srpna 
KDE: Břežany
Představení Břežanského ochotnického spolku se bude konat 12. srpna od 19.30 hodin v amfiteátru U Skály v Břežanech. Jedná se o komedii Habaďůra od autora Michaela Conneyho. Hlavní postavou je Erik, který jednoho dne zjistí, že sociální systém má jisté trhliny, a on jich začne využívat k vylepšení svého rozpočtu. Diváci ho zastihnou v okamžiku, kdy mu jeho habaďůry začínají přerůstat přes hlavu a on se z nich snaží vyvléci. Hra se postupně vyvine ve ztřeštěnou komedii plnou záměn a situačního i slovního humoru.
Lorem ipsum dolor sit amet…

Koná se Vavřinecká pouť
KDY: 13. srpna
KDE: Stupno

Ve sportovním areálu národní házené ve Stupně se bude 13. srpna konat Vavřinecká pouť. Na programu bude zápas národní házené, country koncert skupiny Mary Lou, divadelní představení pro děti, vystoupí také skupina Diskosonk. Vstupné na celý program je 100 korun.

Letecký den ozdobí i messerschmitt
KDY: 12. a 14. srpna 
KDE: Cheb
Na letišti v Chebu se o víkendu uskuteční letecký den, který svou účastí ozdobí unikátní proudový Messerschmitt Me–262. Na nebi se objeví i další legendy z 2. světové války – Hawker Hurricane a P–51 Mustang. Areál bude v sobotu i v neděli otevřen od 9 hodin, hlavní program začne ve 13 hodin.

Na pouti bude i soutěž o nejlepší buchtu
KDY: 13. a 14. srpna
KDE: Kladruby

O víkendu se můžete těšit na pouť v Kladrubech. Kromě kolotočů a dalších atrakcí si můžete poslechnout muziku různých žánrů v podání kapel Support Lesbiens, Lucie Revival, Brutus anebo třeba keltskou folk-punkovou partičku Cheers!. Pouť bude moderovat DJ Libor Janíček. V rámci poutě je opět vyhlášena soutěž o nejlepší buchtu. Další klání proběhne v pivních a dřevorubeckých dovednostech. Program je připravený pro všechny generace.

Výstavou vás provede autorka
KDY: 13. a 14. srpna
KDE: Domažlice
V Galerie bratří Špillarů se konají komentované prohlídky k výstavě Chodovia – keramika 60. let 20. století. Expozicí vás provede Eva Ballová, autorka výstavy, a to 13. srpna od 11, 13.30 a 16.30 hodin a v neděli 14. srpna od 11 hodin. Vstupné je 30 Kč a k výstavě je možné koupit i katalog.

Sokolov utužuje sousedské vztahy
KDY: 13. srpna
KDE: Sokolov

Dne 13. srpna se bude od 12 hodin konat v krásných prostorách sokolovského zámeckého parku sousedský festival s názvem Sokolov blíže sobě, a to již podruhé. Zítřejší odpoledne bude znovu nabité. Čekají na vás koncerty, zajímavé workshopy a přednášky, vystoupení slam poetry, zábavné soutěže, koutky pro nejmenší, lokální restauracei pivovary a jejich ochutnávky. Vstup je zdarma.

Koncert a pořad Na stojáka
KDY: 14. srpna
KDE: Chudenice
Na Starý czerninský zámek Chudenice dorazí v neděli 14. srpna od 17 hodin populární písničkář, spisovatel a bavič Josef Fousek, který společně se svým kolegou Mirkem Palečkem bude glosovat život, vzpomínat na léta v Semaforu a na osobnosti s ním spojené. A hlavně bude se zpívat a rozdávat dobrá nálada. Na zámek můžete dorazit i o týden později, kdy se tam uskuteční zábavný pořád Na stojáka.

Manetín zve na Barokní den
KDY: 13. srpns
KDE: Manětín
Zámek Manětín zve zítra na Barokní den, letos s tematikou lovu, myslivosti a lesnictví. Od 13 hodin bude připraven bohatý program v zámecké zahradě a parku. Těšit se můžete na ukázku loveckých zbraní, povídání o myslivosti, práci s koněm v lese, rybolov, šerm, egyptské tance, loutkové divadlo Nána, sokolníka, lukostřelbu, řezbářství a další. Pro děti je připravena zábavná vědomostní soutěž, v zámecké oranžérii bude výstava o historii lovu. Vstupné 160 Kč, děti zdarma.

Ve Staňkověse otevře letiště
KDY: 12. srpna
KDE: Staňkov
Staňkov pořádá Den otevřeného letiště. Těšit se můžete například na ukázku LZS AČR s vrtulníkem W-3A Sokol, seskoky parašutistů nebo vystoupení modelářů. Akce se koná 12. srpna od 11 hodin. Vstupné je dobrovolné.

Na Rock Heart zahrají i Alkehol a Harlej
KDY: 13. srpna
KDE: Karlovy Vary

V rámci cyklu Karlovarské kulturní léto 2022 se bude 13. srpna konat hudební festival Rock Heart, na kterém od 15.30 hodin postupně vystoupí oblíbené české kapely, kterými jsou Plesnivý Fazole, Alkehol, Censorshit, The Rage Machine a Harlej. Vstupenky koupíte v předprodeji online na www.ticketportal.cz za 520 Kč nebo na místě za 590 Kč.

Název akce
KDY:
KDE:

Slavnosti města alias MEGA koncert v Aši k výročí 150 let od povýšení Aše na město se chystá na 12. a 13. srpna 2022 na vrchu Háj. Jedna z největších kulturních akcí v kraji začne v pátek 12. srpna ve14:00 hodin a těšit se můžete na nepřetržitý proud hudby a zábavy

Začínají tradiční Chodské slavnosti
KDY:12. až 14. srpna 
KDE: Domažlice
V Domažlicích dnes začnou tradiční Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť. „Snažili jsme se i letos připravit kvalitní program se vším, co k němu patří, doufám, že si každý přijde na své. Začínáme tradičně v pátek a končíme v neděli,“ říká domažlický starosta Zdeněk Novák.Téměř všechna vystoupení jsou naplánována na dvě hlavní pódia – u brány na náměstí Míru a v zahradě pod Chodským hradem. V pátek 12. srpna od 20 hodin vystoupí Petr Bende se svou kapelou a s cimbálovou muzikou Gromba. V pátek 12. srpna a v neděli pak na návštěvníky čekají vystoupení místních folklorních souborů, chodských muzikantů, dechových kapel i hostů. Svatovavřinecká pouť proběhne na Vavřinečku nad Domažlicemi. Kostelík bude 12. srpna a v neděli otevřen od 9 do 15 hodin. Po oba dny začíná v 10 hodin mše svatá. Populární součástí slavností jsou také staročeský jarmark nebo dvoudenní festival Chodrockfest. Kompletní program s podrobnostmi o bezplatné dopravě a parkování najdete na idomazlice.cz.