Vystaví exotické ptactvo
KDY: 8. až 10. listopadu
KDE: Klatovy 
ZA KOLIK: neuvedeno

Klub chovatelů exotického ptactva pořádá každoroční výstavu. Podívat se na ni můžete přijít 8. až 10. listopadu, v pátek a sobotu od 9 do 17 hodin a v neděli od 9 do 16 hodin. Výstava se koná v budově bývalého Šumavanu v Podbranské ulici. Těšit se můžete, především děti, také na lemuřího Krále Jelimána.

(Nejen) sametové vzpomínání 
KDY: 9. listopadu
KDE: Kašperské Hory
ZA KOLIK: neuvedeno

V kinosále v Kašperských Horách se v sobotu 9. listopadu od 18 hodin uskuteční pořad k 30. výročí sametové revoluce. Sejdou se tam pamětníci událostí závěru roku 1989. Poutavé vyprávění doplní hudební vystoupení kapely Epydemye a místní ochotnické divadlo Drak. O své vzpomínky se podělí Jan Ruml, Alexej Pyško, Pavel Chalupa, Jaroslav Kučera, Karel Větrovec a Emil Kintzl. V 16 hodin se uskuteční v galerii kašperskohorské radnice vernisáž výstavy černobílých fotografií Jaroslava Kučery, které přináší obrazové svědectví této doby.

Svatomartinský trh a průvod
KDY: 9. listopadu
KDE: Horažďovice
ZA KOLIK: zdarma

Na horažďovickém náměstí se 9. listopadu od 9 do 12 hodin bude konat již tradiční svatomartinský jarmark, kde bude možné si zakoupit různé řemeslné či farmářské výrobky, součástí budou i tvořivé dílničky. Od 18 hodin bude i lampionový průvod, který vyjde z náměstí.

Přijede Děda Mládek Illegal Band
KDY: 9. listopadu
KDE: Bolešiny
ZA KOLIK: neuvedeno

V kulturním domě v Bolešinech se můžete v sobotu 9. listopadu těšit na koncert známé skupiny Děda Mládek Illegal Band. Hosty večera budou skupina Weget rock a DJ Špunt. Vstupenky budou v prodeji přímo na místě. Začátek koncertu je ve 20 hodin.

Svatomartinský průvod na Hůrku 
KDY: 9. listopadu
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: zdarma

Na Svatomartiský lampionový průvod na Hůrku v Klatovech se můžete vydat 9. listopadu. Sraz je v 16.30 hodin před kostelem sv. Martina, kde bude program s hudbou a divadlem. V 17 hodin vyjde průvod na Hůrku, kde bude program pokračovat ohňovým vystoupením a opékáním buřtů.

Zahraje bolešinské divadlo
KDY: 9. listopadu
KDE: Újezd u Plánice
ZA KOLIK: neuvedeno

Máte rádi divadelní představení ochotnických spolků? Pak právě na takové se můžete vydat 9. listopadu do kulturního domu v Újezdu u Plánice. Tam Divadlo Bolešiny odehraje od 19.30 hodin oblíbenou hru Dalskabáty, hříšná ves aneb Zapomenutý čert. V následujícím týdnu se na představení můžete těšit ve Svéradicích a také v klatovském divadle, kde dokonce v roli kováře uvidíte herce Pavla Nového.

Vlak s nostalgií na hranice
KDY: 9. listopadu
KDE: Železná Ruda - Alžbětín
ZA KOLIK: 200 Kč jízda vlakem

V rámci akcí k 30 letům od listopadu 1989 se v sobotu 9. listopadu koná akce Vlakem s nostalgií na hranice. Dobovým vlakem se projedete z Plzně na hraniční přechod Železná Ruda Alžbětín – Bayerisch Eisenstein. V ceně jízdenky je speciální výjezdní pas, bohatý kulturní program a vstup do vybraných muzeí v Želené a Bavorské Rudě. Ve vlaku se uskuteční kontrola jízdních dokladů, pasová kontrola a celní prohlídka. Vlak z Plzně vyjíždí v 8.20 hodin, v Alžbětíně bude v 10.30 hodin. Připraven bude program i na hraničním přechodu pro širokou veřejnost. Součástí bude i symbolická připomínka pádu železné opony, do které budou zapojeni všichni přítomní. Můžete si projít i naučnou stezku Utajené obrany železné opony a pak přiskočit do vlaku.

Přivolají zimu do hor
KDY: 9. listopadu
KDE: Železná Ruda
ZA KOLIK: 150 Kč jezdci, diváci zdarma

Horská služba Šumava pořádá 9. listopadu již devátý ročník Svatomartinského sjezdu aneb Přivolání paní Zimy do hor. Jde o zábavnou akci, kdy účastníci vyjedou ve 12 hodin od horské chaty na Pancíři a co nejkratší cestou budou sjíždět svah na čemkoliv, co není poháněno zvířetem nebo motorem, k osvěžovně Kandahár. Tam můžete také pozorovat, jak se soutěžící s cestou po strmém svahu potýkají a který z odvážlivců se do cílové rovinky dostane jako první. Vítěz získá pečenou husu. Akce se koná i když není sníh.