Vypsaná fixa rozezpívá Bolfánek

Pardubická skupina Vypsaná fixa zavítá tento pátek do areálu Bolfánek u Chudenic. Přiveze s sebou oblíbené hity jako Antidepresivní rybička, 1982 nebo Měla krátkou ofinu. Vstupenky zakoupíte v klatovské čajovně, v informačním centru v Domažlicích nebo přímo na Bolfánku.

KDY: pátek 26. června od 20:30
KDE: Chudenice
ZA KOLIK: 320 Kč

Kostel sv. Vavřince hostí výstavu

Na výstavu děl umělců spjatých s klatovským regionem zve již poosmé Město Klatovy a Galerie Klatovy/Klenová. Vernisáž výstavy s názvem 8. společné cesty se uskuteční ve čtvrtek 25. června od 18 hodin v kostele sv. Vavřince v Klatovech. Expozici bude možné zhlédnout až do neděle 26. července.

KDY: od čtvrtka 25. června do neděle 26. července
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: 10 Kč

Barokní svatojánská noc v Klatovech

V páteční podvečer se vrátíte v čase do dob baroka. V Klatovech se na nádvoří jezuitské koleje koná Barokní svatojánská noc. Odstartuje v 18 hodin průvodem v kostýmech. Součástí programu budou i divadelní představení či koncert žesťového kvintetu. Na náměstí vystoupí od 21 hodin Ondřej G. Brzobohatý s doprovodem saxofonisty Matouše Kobylky. Akce vyvrcholí na náměstí ve 22 hodin ohňostrojem. Nenechte si ujít tento nevšední zážitek. 

KDY: pátek 26. června od 18 hodin
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: zdarma

V Buděticích se koná pouť

Na Budětickou pouť zvou místní dobrovolní hasiči. Akce se uskuteční tuto sobotu. Program bude oproti předchozím ročníkům mírně ochuzen, každý si však přijde na své. Sobotní odpoledne začne tradiční soutěží O pohár starosty. Následovat bude neckyjáda, na níž plynule naváže pouťová zábava s kapelou DeFacto.

KDY: sobota 27. června od 13:30
KDE: Budětice
ZA KOLIK: zdarma

Na letním parketu zaburácí Harlej

Rocková kapela Harlej a plzeňští Mash ovládnou příští sobotu prkna Letního parketu v Makově. Brány rockového letního mejdanu se pro fanoušky otevřou v 18:30 hodin. Vstupenky budou k zakoupení na místě.

KDY: sobota 27. června od 18:30 hodin
KDE: Makov
ZA KOLIK: 400 Kč

Fanoušci mopedů mají sraz

Všichni majitelé a příznivci značky Babetta jsou zváni na 5. sraz babett do Hoštiček u Mochtína. Sraz bude za kulturním domem zahájen v sobotu 27. června v 10 hodin. Ve 12 hodin se uskuteční spanilá jízda, odpoledne bude pokračovat soutěžemi o poháry. Večer od 19 hodin zahraje kapela Ukradený Vjecy. Občerstvení bude zajištěno v grilbaru U Michala Tučného.

KDY: sobota 27. června od 10 hodin
KDE: Hoštičky
ZA KOLIK: zdarma

Prohlídky večerních Horažďovic

Večerní komentované prohlídky Horažďovic můžete navštívit od pátku 19. června vždy v pátek a sobotu. Sraz je ve 20 hodin na zámeckém nádvoří. Rezervace je možná v infocentru.

KDY: každý pátek a sobota od 20 hodin, do 15. srpna
KDE: Horažďovice
ZA KOLIK: neuvedeno

Skupina Elias vystoupí v Pačejově

Římskokatolická farnost Pačejov pořádá koncert v rámci Pačejovského hudebního léta. Spirituály a písně ve vícehlasých úpravách v podání klatovské hudební skupiny Elias zazní poslední červnovou neděli v kostele Panny Marie Sněžné v Pačejově. Těšit se můžete na hlasy Milady Čermákové, Heleny Wachtlové, Jakuba Koury, Pavla Koury a Martina Marcinka.

KDY: neděle 28. června od 15 hodin
KDE: Pačejov
ZA KOLIK: neuvedeno

Poznejte díla šumavských tvůrců

Šumavské obrazy, dekorace ze sušených květin, dekorativní textil, keramiku, šumavské fotografie nebo šperky. Jedinečná díla šumavských a pošumavských tvůrců si můžete zakoupit na tradiční prodejní výstavě, která se od 20. června koná v prostorách bývalé fary na Srní.

KDY: každý den 10 - 17 hodin
KDE: Srní
ZA KOLIK: 20 Kč

Prohlídky na Mouřenci

Můžete se opět vydat na komentované prohlídky kostela a kostnice na Mouřenci u Annína. Konají se opět každou sobotu od 11 hodin. Na prohlídku není třeba se hlásit, stačí přijít. Sraz je před kostelem. Prohlídka trvá zhruba hodinu a končí poledním vyzváněním zvonů.

KDY: každou sobotu od 11 hodin
KDE: Annín, Mouřenec
ZA KOLIK: vstupné dobrovolné

Pietní akt u Smutné paní

Památku obětí komunistického režimu uctí u památníku Smutná paní v Hostašových sadech v Klatovech. 

KDY: sobota 27. června od 17 hodin
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: zdarma

3Bobule v letňáku

Po mnoha sklizních se Honza a Klára stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Českou komedii 3Bobule můžete navštívit v klatovském letním kině v sobotu od 22 hodin. 

KDY: sobota 27. června od 22 hodin
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: 130 Kč

Janovičtí chystají tradiční pouť

Poslední červnový víkend zpestří v Janovicích nad Úhlavou pouť. Na sobotu je v místním lihovaru naplánována dětská diskotéka a koncerty kapel Chai a Lord. V neděli se můžete těšit na řemeslné stánky nebo Oplovu dechovku. Na závěr zahrají skupiny Yo Yo Band a Odyssea.

KDY: sobota 27. června, neděle 28. června
KDE: Klatovy
ZA KOLIK: neuvedeno