Za jídlem 14.3.2023 Salát s asijskou omáčkou zažene hlad. Je zdravý a chutná studený i teplý Pokud hledáte něco na zahnání hladu nebo jen tak na chuť, asijský salát byste rozhodně měli…
Zdraví 13.3.2023 6 Jak jíst zdravě při drahotě a potřebujeme teplé jídlo? Ptali jsme se šéfkuchařů Teplý oběd v restauraci byl donedávna pro mnohé z nás něco zcela běžného. Češi jsou zkrátka…
Za jídlem 27.2.2023 Flexitariánů v Česku přibývá. Maso na talíři omezují kvůli etice i novým chutím Nenarodila se do rodiny vegetariánů ani mezi nimi nevyrostla, přesto už několik let svůj…
Za jídlem 13.1.2023 Tortilla po mexicku nejen pro děti: Chutná fantasticky a navíc nasytí Připravte pro děti tortillu na mexický způsob. Uvidíte, že vaši snahu ocení.
Prezidentský souboj Deníku 4.1.2023 Pavel i Nerudová dávají přednost Yemimu před Remkem a salátu před steakem Prezidentští kandidáti, stejně jako ti premiérští před sněmovními volbami, se zapojili do…
Za jídlem 29.12.2022 4 Obložené chlebíčky jsou s námi přes sto let. Ty nejlepší musí potěšit chuť i oko Neobejde se bez něj žádná rodinná oslava (silvestrovská už vůbec ne), existují na něj tisíce…
Zdraví 26.12.2022 5 Otravy z vánočních zbytků: Kdy vyhodit zbylý salát a jak je to s řízky Nevesele mohou vánoční svátky skončit pro ty, kdo se snaží dojíst všechny dobroty, nachystané na…
Za jídlem 28.11.2022 Kousek Asie. Pikantní rýže s pečeným bokem nadchne snadnou přípravou Ideální oběd či večeře pro milovníky asijské kuchyně? Pikantní rýže s pečeným bokem. Marináda…
Za jídlem 6.8.2022 Recept na vepřovou panenku: Vynikající volbou je s hořčičnou omáčkou Vepřová panenka je vždycky sázkou na jistotu. A je jen na vás, zda si ji dopřáváte propečenou do…
Za jídlem 24.7.2022 Chutný a jednoduchý oběd: Čevabčici s petrželovými bramborami V Česku snad není nikdo, kdo by neznal čevabčiči. Příprava válečků z mletého masa, cibule a…
Za jídlem 29.6.2022 3 Jak na kvalitní hamburger z grilu? Vše začíná u dobře zvoleného masa Na burgery se často díváme svrchu jako na importovanou záležitost. Když se ale udělají dobře, na…
Zprávy ze světa 9.6.2022 KFC muselo v Austrálii sáhnout k neobvyklému kroku. Salát nahradilo zelím Společnost KFC, gigant v oblasti rychlého občerstvení, byla v Austrálii nucena začít dávat do…
Hobby 2.5.2022 16 To jste ještě nejedli. Spousta květin chutná skvěle Květy mohou zdobit nejen zahradu či domov, nýbrž i nejrůznější pokrmy. Ba co víc, mnohdy je nejen…
Za jídlem 10.4.2022 Recept na salát s kuřecím prsem. Je vydatný a překvapí chutí Takový salát může být i zajímavým a vydatným jídlem. Salát a zelenina jako odlehčení, maso jako…
Za jídlem 3.4.2022 4 Snadné a rychlé vaření. Recepty, které zvládnete do půl hodiny Někdy nemáme čas na vyváření, to ale není důvod, proč bychom neměli skvěle jíst. Podle našich…
Za jídlem 29.1.2022 Jak udělat salát Caesar s kuřecím masem: Tu pravou chuť dá receptu dresink Kombinace zeleniny a masa potěší jako svačinka i jako hlavní chod. Příprava salátu je snadná a…
Za jídlem 22.1.2022 Recept na rychlý víkendový oběd: Vepřové zapečené s hořčicí a sýrem V jednoduchosti je krása. Podle Davida budete mít jídlo hotovo během chvíle a uvidíte, že bude…
Za jídlem 23.12.2021 7 Důležité není jen to, co sníme, ale také kdy to sníme, upozorňuje Eva Cikrytová Vánoce jako symbol přejídání? Ne pro všechny. „Vánoce u nás nejsou o jídle, s výjimkou cukroví,“…
30 rostlinných receptů 2.11.2021 3 Zdravé a chutné. Těmito recepty zaženete hlad bez výčitek Zelenina jako taková není zaslíbená jen horkým dnům. Právě teď v chladných podzimních dnech…
Za jídlem 31.10.2021 Recept na skvělý oběd: Panenka plněná slaninou a sýrem a pečené brambory Vypadá to možná složitě, ale není to nijak těžké. Tento recept zvládne téměř každý.
Pleť a vlasy 7.6.2021 3 Zelenina je boží. Inspirují vás tyto recepty? Léto patří salátům, ovšem zelenina jako taková není zaslíbená jen horkým dnům. Povznese každou…
Za jídlem 17.5.2021 Jarní salát se zakysanou smetanou: skvěle osvěží a dobře nasytí Slunce a s ním spojené teplejší počasí je tady. Udělejte si svěží jarní salát se zakysanou…
Balkony a terasy 11.4.2021 3 Balkon k nakousnutí! Nezklamou rajčata, jahody, hrášek a zelené listy do salátů Na balkonech a lodžiích vyroste ledacos. „Ze zeleniny jsou ideální koktejlová, keříčková i…
Zdraví 7.4.2021 Děti musí pochopit, proč jíst zdravě. Podívejte se na jídelníček od specialistky Dvě z deseti českých dětí trpí nadváhou, nebo přímo obezitou. Alarmující čísla přinesli vědci z…
Vaříme zdravě 23.3.2021 Losos s bylinkovo-ořechovou krustou a zimním salátem Losos do zdravého jídelníčku rozhodně patří. Jak si jej přibližně za 30 minut připravit i se…
Za jídlem 19.3.2021 Recept na teplý salát s pečenou čočkou: zasytí a navíc prospěje zdraví Dnešní skvělý recept od foodblogerky Markéty Chovancové prospěje vašemu zdraví. Teplý salát z…
Vaříme zdravě 11.3.2021 2 Čočková polévka i svěží salát Jak připravit jemnou krémovou čočkovou polévku se ztraceným vejcem? Recept je jednoduchý, ale na výsledném díle si smlsnete. K druhému jídlu si pak můžete…
Příběhy 4.2.2021 5 Chtěl pomoci matce, tak se vrhl do aquaponie. Teď slaví úspěchy Pavel Lukáč postavil ve sklenících v Oseku na Teplicku pultové záhony pro aquaponické pěstování…
Jídelníček a recepty 31.1.2021 JÍDELNÍČEK: Kila letí dolů a vy vbíháte do cíle našeho hubnoucího speciálu /30. DEN/ Dnešním dnem uzavíráme náš hubnoucí speciál. Pokud se vám dařilo držet se našich…
Jídelníček a recepty 29.1.2021 JÍDELNÍČEK: Smradlavé, ale dietní! /28. DEN/ Syrečky neboli tvarůžky jsou pro dietu ideální, mají totiž velmi málo kalorií. Že smrdí? Ale no tak, co byste pro těch pár kil dolů neudělali!…
Jídelníček a recepty 22.1.2021 JÍDELNÍČEK: Dnes se těšte na hamburgrové orgie! /21. DEN/ Hamburger je obecně vnímaný jako tzv. junkfood, ale nemusí tomu tak být! Pokud si ho…
Rady odborníků 16.1.2021 RADA: Jak se při dietě najíst v „mekáči“? /15. DEN/ Fast foody s junk food (tj. rychle hotová, vysoce kalorická a naopak nutričně chudá…
Jídelníček a recepty 16.1.2021 JÍDELNÍČEK: Hubnout se dá i s českou klasikou vepřo-knedlo-zelo! /15. den/ Pro milovníky vepřo-knedlo-zela máme dobrou zprávu – i s tímto klenotem české kuchyně…
Jídelníček a recepty 15.1.2021 JÍDELNÍČEK: Italské květákové rizoto se šafránem je přímo ohňostrojem chutí Kaše jsou ke snídani ideální. Jsou zdravé, navíc zasytí, takže vám do oběda nevyhládne. Ale kdyby…
Jídelníček a recepty 6.1.2021 JÍDELNÍČEK: Milovníci těstovin zajásají, čeká je dietní a chutný salát /5. DEN/ Den začněte chlebem s poctivou tvarohovou pomazánkou. Na oběd vás čeká těstovinový salát…
Za jídlem 31.12.2020 Silvestr nemusí být plný cukru a tuku. Low-carb alternativu vaše tělo ocení Doba a životní styl se kromě stresu vyznačují nadbytkem nevhodných potravins přemírou cukru a…
Za jídlem 17.11.2020 6 Recepty pro posílení imunity: Pomáhá droždí, zelí i šípek Na posílení imunity je důležitá zdravá a vyvážená strava s dostatečným množstvím ovoce a zeleniny…
Za jídlem 13.11.2020 6 Recepty na nejoblíbenější zdravé saláty: domácí Coleslaw, čočkový i bramborový Lahodné saláty a zelenina by neměly chybět v žádném jídelníčku. Vyzkoušejte naše recepty, na…
Podnikání 25.10.2020 5 Zemědělec pěstuje u Olomouce sóju. Jako zřejmě jediný v Česku začal lisovat olej Sóju pěstuje soukromý zemědělec Roman Koutek z olomouckých Topolan na svých polích už dvanáct let…
Za jídlem 18.10.2020 8 Jablka v kuchyni: Lze je využít na sladké pečení, ale i do salátů Jablka patří mezi naše nejoblíbenější ovoci, na podzim navíc vrcholí jejich sklizeň. Jak je…
Za jídlem 12.10.2020 5 Podzimní saláty. Změnou ingrediencí se může stát z letního pokrmu hlavní chod Zdálo by se, že slova podzim a salát spolu nesouznějí. Opak je pravdou. Chutná a přitom odlehčená…
Cestujeme 8.8.2020 9 Černá Ostrava je barevnější než kdy dřív. Láká na doly nebo živé město Černouhelné doly, muzeum hornictví, zábavní parky pro děti i dospělé, ohromující architektura s…
Hobby 4.8.2020 17 Letošní léto přeje slimákům. Používání soli škodí půdě, varují odborníci Letošní počasí sice potlačilo půdní sucho, ale zase prospělo některým škůdcům, zejména slimákům.…
Za jídlem 16.7.2020 12 Párek a burger jsou nejoblíbenější. Na koupalištích se však daří i kuskusu Venku je parno, slunce svítí, obloha bez mráčku. Ideální čas vyrazit k vodě. Jak však zahnat hlad…
Z okolí 12.7.2020 Ocenění se dočkaly bůček, černé pivo, perník, okurkový salát i tvaroh Devět výrobků se nově může pyšnit titulem Regionální potravina Plzeňského kraje. Jsou mezi nimi…
Za jídlem 2.7.2020 13 Jídlo v „závodce“ boduje. Je levné a většinou kvalitní, ukázal průzkum Závodní stravování se mezi zaměstnanci těší velké oblibě. Vyplatí se, obědy jsou většinou levné a…
Za jídlem 28.5.2020 6 Je tu období chřestu: Jak na recepty s křehkým pokladem? Odstartovala letošní chřestová sezona a vy si říkáte, jak s křehkým pokladem naložit. Jako…
Za jídlem 14.5.2020 5 Jarní recepty: budete se po nich cítit lehce a ještě si pochutnáte K nynějším jarnímu období patří také patří pokrmy, po kterých se budete cítit lehce. Inspirujte…
Za jídlem 30.4.2020 6 Zdravé saláty: recepty, při který člověk nemusí mít výčitky svědomí Saláty připravíte snadno a suroviny na ně určitě budou v každé domácnosti. Navíc jsou zdravé a…
Hobby 21.2.2020 15 Kdy je čas na výsev? Hojnou úrodu získáte dodržením správného měsíce Začněte plánovat, co budete letos pěstovat. Už v únoru totiž můžete vysévat do misek třeba…