Například bratr Bena Afflecka Casey přijel do Karlových Varů na filmový festival autem, Angelina Jolie zase raději jezdí pomáhat do rozvojových zemí nebo na Ukrajinu, než by vyrazila k moři.

Neposedná modelka

Není měsíc, aby modelka Heidi Klumová (49) někam necestovala. Jednou vyráží s partnerem a svými dětmi na exotickou dovolenou na ostrov Bora Bora, jindy cestuje pouze s partnerem. Naposledy se vydali do Itálie a do její rodné krajiny do Alp, kde se vrhli na turistiku a vyzkoušeli si i dojení krav.

Julia Robertsová vsází na dublérky.
Bojí se odhalovat. Tyto slavné hvězdy nahé na plátně diváci nikdy neuvidí

Podniká spontánní výlety

Legendární Bill Murray (71) přiznal, že se při práci snaží co nejvíc cestovat. Jednou například odjel do Berlína propagovat svůj film The Monuments Men, a nakonec se vydal na improvizovanou sólovou noční cestu vlakem do Prahy a zpět, aby stihl na devátou ranní tiskovou konferenci. V polovině roku 1980 si také vzal čtyřletou přestávku od hraní a přestěhoval se do Paříže, kde studoval na Sorbonně filozofii.

Milovník Itálie

Kromě toho, že pracovně cestuje po celém světě, žije si George Clooney (61) svůj „la dolce vita“ v Itálii a je pravidelným hostem na jezeře Como, kde má obrovské panství. Části jeho filmového trháku Ocean’s Twelve byly dokonce natočeny v jeho vile v Laglio. V roce 2014 se do Itálie vrátil, aby se v Benátkách oženil s Amal Alamuddin, a novomanželé pak strávili čas cestováním po italském venkově na vespě.

Práce až na druhém místě

Dokonce ani velká zaneprázdněnost Belly Hadid (25) kvůli modelingu nestojí v cestě tomu, aby si vzala nějaký čas pro sebe. Jednou zůstane v Americe, podruhé si udělá krátkou přestávku v Německu nebo v Čechách. Pokaždé si své cesty ale užívá na maximum a klidně si vyrazí večer na pivo do baru popovídat si s lidmi.

Přehlídka Versace v roce 1991 v Miláně.
KVÍZ: Sexy a úspěšné, svět jim ležel u nohou. Znáte slavné topmodelky 90. let?

Obdivovatelka umění a stylu

Další fanynkou Itálie je Helen Mirrenová (77), která tam ráda utíká do svého zrekonstruovaného domu v Salentu. Miluje tamní lidi a klima. Má také velký respekt k východnímu Los Angeles a uchvátilo ji Maďarsko. „Líbí se mi, že Maďaři pořád chodí jíst, pít a povídat si,“ říká.

Kamkoli jede, něco se stane

Halina Pawlowská (67) se netají tím, že je velká cestovatelka, a na téma dovolených dokonce nedávno napsala i knihu Zájezd snů. „Kdykoli někam vyrazím, něco se stane. Na Krétě bylo zemětřesení, v Itálii hořel hotel, na Concordii nefungovaly záchranné čluny, u Severního moře jsem uvízla v pohyblivém písku a nikdo mi nešel na pomoc, protože si mysleli, že jsem tuleň…“ svěřila se s tím, že se jí stávají pořád nějaké karamboly.

Na cestách si dopřává

Zpěvák a herec Lenny Kravitz (58) dělí čas mezi své tři domovy v Brazílii, Paříži a na Bahamách. Intenzivně se zajímá o interiérový design, hledá inspiraci ve svých dobrodružstvích a obzvláště si užívá estetickou přitažlivost Kodaně a Paříže. „Uvnitř mě je velký, tlustý, mastný muž. Žiju půl roku v Paříži a miluju pečivo, víno a kvalitní šampaňské.“