„V Bukovníku zasahovalo sedm dobrovolných a dvě profesionální jednotky. Zcela vyhořelo přízemí, uchránit se nám podařilo podkroví a střechu. Příčina požáru je zatím v šetření," řekl krajský řídící důstojník hasičů Aleš Bucifal. Podle informací Deníku byla příčinou požáru pravděpodobně svíčka, kterou nechal majitel objektu hořet v okně a sám se odešel podívat do vsi na ohňostroj. Než se vrátil, byl dům v plamenech. Škoda byla předběžně odhadnuta na jeden milion korun.

Při požáru naštěstí nebyl nikdo zraněn, na jiných místech okresu ale už zdravotníci práci měli.

„Od silvestrovské půlnoci do rána jsme na Klatovsku vyjížděli celkem šestnáctkrát. Nikoho naštěstí nezranila pyrotechnika, ale jako již tradičně nás v tuto noc zaměstnávali opilci. Ošetřovali jsme je po pádech, kdy někteří upadli do skla, po rvačkách a podobně," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková.

Tradiční silvestrovskou noc prožili i policisté.

„Od 19 do 7 hodin jsme přes tísňovou linku policie přijali a následně v rámci celého Plzeňského kraje řešili desítky přestupků. Nejčastěji přestupky proti občanskému soužití, kdy docházelo během oslav k vzájemnému napadání oslavujících, kteří byli většinou pod vlivem alkoholu. Nejzávažnějším přestupkem, kterým jsme se zabývali, byla špatná manipulace se zábavnou pyrotechnikou ze strany dvou mladistvých osob, které utrpěly lehká zranění na rukou. Dopravní policisté vyjížděli k sedmi dopravním nehodám, které se obešly bez zranění, k jedné, kde byla jedna osoba zraněna lehce, a jedné, kde roli sehrál alkohol," zbilancovala dění krajská policejní mluvčí Hana Štefflová, podle níž se na Klatovsku kromě již zmíněného milionového požáru žádné větší neštěstí nestalo.