„Hodnotily se výrobky malých a středních výrobců potravin působících v Plzeňském kraji, a to hned v devíti soutěžních kategoriích, kterými jsou tepelně opracované masné výrobky, trvanlivé masné výrobky, sýry, mléčné výrobky, nápoje včetně lihovin s výjimkou vín, pekařské výrobky, cukrářské výrobky, ovoce a zelenina a další,“ informoval předseda hodnotící komise Jindřich Fialka, ředitel odboru potravinářské výroby a legislativy Ministerstva zemědělství ČR.

„Zájem o účast v letošním ročníku byl stejný jako loni. Některé soutěžní kategorie byly velmi dobře zastoupeny. Dokonce jsme letos přidali oproti prvnímu ročníku tři nové soutěžní kategorie,“ dodal Fialka.

Odborná porota složená ze zástupců ministerstva zemědělství, zemědělské a potravinářské inspekce, veterinární správy, krajského úřadu a agrární komory hodnotila chuť, vzhled, barvu výrobků, ale i etikety a jejich obsah tak, aby zákazník nebyl klamán.

„Z dnešního jednání vzejdou krajští vítězové jednotlivých kategorií, kteří budou během roku slavnostně vyhlášeni,“ doplnil informace Fialka.