Tři šmiknutí nůžkami a v Drůbežářském závodě Klatovy byla v pátek odpoledne slavnostně otevřena nová masná výroba. Díky tomu by firma měla přijmout několik nových zaměstnanců.

„Drůbežářský závod Klatovy zahájil uzenářskou výrobu v roce 1997. Původnímu záměru na kapacitu pět tun denně byla přizpůsobena i technologická a stavební vybavenost. Postupem času se výroba navyšovala a stávající prostory se ukazovaly jako nevyhovující. Zejména v letech 2006 až 2008 se meziročně navyšovala produkce až o 133 procent,“ vysvětlila technoložka drůbežáren Stanislava Kolářová, proč v době, kdy mnohé firmy propouštějí lidi a omezují výrobu, otevřel Drůbežářský závod Klatovy novou výrobní halu za miliony korun.

Výstavba haly začala vloni v dubnu a před týdnem byla zkolaudována. Od tohoto týdne se v ní už vyrábí.

„Během měsíce budeme přijímat i nové pracovníky. Vzhledem k současné situaci, kdy nevíme, jak nás zasáhne ekonomická krize, nelze říci, kolik jich bude, ale mělo by jít o jednotlivé zaměstnance,“ dodala Kolářová.

„Je to jedna z nejlepších zpráv pro Klatovy v poslední době. Zatímco jinde slyšíme, že se závody uzavírají, tady dojde ke stabilizaci významné firmy s víc než čtyřmi sty lidmi,“ pochvaloval si na místě klatovský starosta Rudolf Salvetr.

V nové hale, která je vybavena moderními technologiemi, se budou vyrábět salámy, párky, špekáčky, šunky, tlačenky a další masné výrobky. Výstavba nové haly spolu s rekonstrukcí stávající masné výroby vyšla zhruba na padesát milionů korun.