V dalším díle vzpomínkového seriálu Klatovského deníku s názvem Zpátky do minulosti, který na webu v době sportovního amatérského temna vychází každou neděli, zabrousíme do roku 2011, kdy se na Klatovsku uskutečnil třetí ročník středoškolských silových přeborů. V Horažďovicích se tenkrát utkali studenti ze SOŠ a SOU Sušice, SŠ Horažďovice a SŠ Oselce, kteří bojovali o tituly Xena 2011 a Herkules 2011. I proto na úvod malá vzpomínka na seriály dětství některých z nás.

David Roubal.
Druhá liga je pro mě v kombinaci se studiem ideální, říká Roubal

Tenkrát jsme v Deníku napsali: Siláci a silačky, kteří se nominovali ze svých škol, změřili síly v klikách na obou rukách, ve zvedání činky na biceps na stroji a v královské disciplíně, americké páce. Vítězové se mohli těšit na medaile, diplomy a na sladkosti, které jim vyrobily cukrářky ze SŠ Horaždovice.

Vítězové v disciplíně zvedání činky - dívky: 1. Petra Kunešová (SŠ Oselce). 2. Renata Chládková (SŠ Horažďovice), 3. Martina Brejchová (SŠ Horažďovice), chlapci: 1. Michal Holý (SŠ Oselce), 2. Milan Máčay (SŠ Horažďovice), 3. Josef Flachs (SŠ Oselce).

Vítězové v disciplíně kliky obouruč - dívky: 1. Markéta Šubová (SOŠ A SOU Sušice), 2. Alena Karásková (SŠ Oselce), 3. Martina Brejchová (SŠ Horažďovice), chlapci: 1. Matěj Bok (SŠ Oselce), 2. Zdeněk Švůgr (SŠ Oselce), 3. Matěj Vimický (SOŠ a SOU Sušice).

Vítězové v disciplíně páka - dívky: 1. Kateřina Spurná (SOŠ a SOU Sušice), 2. Lucie Havránková (SOŠ a SOU Sušice), 3. Renata Chládková (SŠ Horažďovice), chlapci: 1. Rudolf Toman (SOŠ a SOU Sušice), 2. Josef Flachs (SŠ Oselce), 3. Filip Baran (SŠ Oselce).

Fotbalové Nýrsko očima kapitána.
Spoluhráči očima Tomáše Györgyho. Doktůrek, Stanciu i dealer medoviny

Absolutní vítězkou a majitelkou titulu Xena 2011 se stala Renata Chládková ze SŠ Horažďovice, mezi chlapci byl celkově nejlepší a může se pyšnit titulem Herkules 2011 Josef Flachs ze SŠ Oselce.