Závodník TJ Klatovy totiž na tehdejším sdruženém krajském finále v plavání Plzeňského a Karlovarského kraje získal dvě zlaté medaile. Pojďme se nyní společně podívat na to, co jsme o tomto velkém úspěchu v Klatovském deníku tenkrát psali. A to v rámci tradiční nedělní rubriky Zpátky do minulosti.

Tehdy jsme v našem Deníku napsali: Tyto závody se plavou dvakrát ročně a TJ Klatovy v letošním druhém dějství reprezentovali Jan Panenka, Zuzana Hašková, Lucie Hořejší a Karolína Bezpalcová. Podařilo se jim vybojovat celkem pět medailí. Nejúspěšnější byl Panenka, který v prsařské stovce časem 1:26,0 minuty vyhrál a stejný výsledek zopakoval časem 3:06,2 minuty také na dvoustovce. Stal se tak dvojnásobným přeborníkem oblasti.

Hokejista Krliš.
Krliš: Mrzí mě, že jsem nedostal pořádnou šanci

O zbývající kovy se postarala Karolína Bezpalcová (roč. 2003), která vyplavala bronz na polohové stovce a stříbro na polohové dvoustovce a motýlkové stovce. Zbývající členky výpravy Plaveckého klubu TJ Klatovy se umístily v první desítce. „Medaile na krajských závodech od starších žákovských plavců a titul přeborníka oblasti jsou potěšujícím bonusem,“ byl spokojen s výsledky závodu trenér klatovského plaveckého klubu Ivan Šlajs, jenž je šéftrenérem plaveckého oddílu ve městě pod Černou věží do dnešních dní.

Klára Malá.
Sedm let se věnovala požárnímu sportu, teď válí florbal za klatovský Sport Club