Zatímco v sobotním klání budou Klatovští favoritem, v konfrontaci proti Šanovu, který na podzim prohrál pouze dvakrát, mohou naopak jedině překvapit. Na každý pád: pod Černou věží se na první bitvy druhé poloviny sezony už těší jako dítě na cumel. „Těšíme se na jarní část sezony a samozřejmě i na pro nás vlastně již předposlední domácí víkend letošního ročníku. Takže si ještě chceme pořádně užít podporu klatovských příznivců,“ svěřil se Deníku klatovský kapitán Lukáš Zahradník a připomněl tak trošku fakt, že téměř celé jaro budou hrát Západočeši v halách svých soupeřů. Domácí atmosféru si díky losu totiž užili dosyta především v podzimní části třetí ligy.

Klatoští volejbalisté hostí béčko Domažlic.
Doufáme, že navážeme na úspěšný podzim, přeje si trenér před novoroční premiérou

„Do zápasů bychom měli jít stejně jako na podzim s kompletní pěticí hráčů. Stále nám ještě chybí zraněný Míra Jehlík, který je však po svém zranění již v rekonvalescenci a do některých jarních bitev snad zasáhne,“ prozradil.

Pak už ale upustil od dlouhodobějších výhledů a své myšlenkové pochody přepnul na nejbližší víkend, který jarní pouť vykopne.

„Spokojení určitě budeme, pokud vyhrajeme v sobotním utkání s Chodovem, což je vhledem k boji o záchranu povinnost. Nedělní mač pak bude velmi těžký. To jsme si ostatně vyzkoušeli již na podzim, ale zkusíme kluky ze Šanova potrápit a uvidíme, na co to bude stačit. Každopádně základem budou získané čtyři body z tohoto víkendu,“ má jasno Zahradník.

Luby (na archivním snímku hráči v tmavých dresech) porazily Sušici 7:3. Horažďovice ve druhém zápase kola uspěly těsně 5:4.
Luby vyhrály, ale o výsledek nešlo. Utkání se kvůli kolapsu hráče nedohrálo